Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κατέληξε το δίχρονο παιδάκι – Η μητέρα έδινε “μάχες” για να βρεθεί κοντά του
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατέληξε το δίχρονο παιδάκι – Η μητέρα έδινε “μάχες” για να βρεθεί κοντά του

“Έφυγε” το δίχρονο αγοράκι της γυναίκας από την Υεμένη – Μια υπόθεση που έγινε γνωστή καθώς η μητέρα “μαρτύρησε” για να πάρει βίζα, προκειμένου να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να είναι κοντά στο παιδάκι της Ο Αμπντουλάχ Χασάν άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο Παίδων του Όκλαντ, όπου τον είχε μεταφέρει τον Οκτώβριο ο πατέρας […]

Πέθανε το 2χρονο αγοράκι της μητέρας από την Υεμένη

“Έφυγε” το δίχρονο αγοράκι της γυναίκας από την Υεμένη – Μια υπόθεση που έγινε γνωστή καθώς η μητέρα “μαρτύρησε” για να πάρει βίζα, προκειμένου να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να είναι κοντά στο παιδάκι της

Ο Αμπντουλάχ Χασάν άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο Παίδων του Όκλαντ, όπου τον είχε μεταφέρει τον Οκτώβριο ο πατέρας του, μήπως βρεθεί θεραπεία για το γενετικό πρόβλημα στο κεφάλι.

Η μητέρα του αγοριού, Σουίλεχ Σάιμα με καταγωγή από την Υεμένη, είχε μείνει πίσω στην Αίγυπτο. Ο πατέρας, όπως και το παιδί, ήταν Αμερικανοί πολίτες, όμως εκείνη όχι.

«Είμαστε συντετριμμένοι. Πρέπει να αποχαιρετήσουμε το μωρό μας, το φως της ζωής μας», ανέφερε ο πατέρας.

Ο Αλί Χασάν ζει στο Στόκτον της Καλιφόρνια. Μαζί με τη σύζυγό του είχαν μετακομίσει στην Αίγυπτο, μετά τη γέννηση του παιδιού. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί εν μέσω του πολέμου στην Υεμένη το 2016. Η Σάιμα προσπαθούσε να εκδώσει βίζα από το 2017, προκειμένου να μεταβεί και εκείνη στις ΗΠΑ.

Η ταξιδιωτική οδηγία που είχε εκδώσει ο Ντόναλντ Τραμπ για τους πολίτες μουσουλμανικών χωρών δεν της το επέτρεπε.

Όταν η υγεία του μικρού επιδεινώθηκε, ο Αλί ταξίδεψε στην Καλιφόρνια για τη θεραπεία του παιδιού, το οποίο μπήκε σε μηχανική υποστήριξη.

«Η σύζυγός μου τηλεφωνεί κάθε μέρα και θέλει να δει και να φιλήσει το παιδί της για τελευταία φορά», είχε πει σε συνέντευξη τύπου νωρίτερα ο πατέρας.

Είχε αρχίσει να χάνει τις ελπίδες του, όταν ένας κοινωνικός λειτουργός  επικοινώνησε με το Συμβούλιο Αμερικανο-ισλαμικών Σχέσεων και τελικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε τη βίζα στην γυναίκα στις 17 Δεκεμβρίου.

Η μητέρα, δύο ημέρες, μετά κατάφερε να δει το παιδί της, που έφυγε τελικά από τη ζωή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις