Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρεις τουρίστες και ο ξεναγός σκοτώθηκαν από έκρηξη σε λεωφορείο στο Κάιρο
ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις τουρίστες και ο ξεναγός σκοτώθηκαν από έκρηξη σε λεωφορείο στο Κάιρο

Τρεις Βιετναμέζοι τουρίστες και ένας Αιγύπτιος ξεναγός έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη βόμβας κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας το απόγευμα της Παρασκευής Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη τη στιγμή που περνούσε το τουριστικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε 14 Βιετναμέζους τουρίστες Σκοτώθηκε επίσης και ο εκπρόσωπος της τουριστικής εταιρείας που τους μετέφερε. Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός […]

Έκρηξη σε λεωφορείο στο Κάιρο

Τρεις Βιετναμέζοι τουρίστες και ένας Αιγύπτιος ξεναγός έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη βόμβας κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας το απόγευμα της Παρασκευής

Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη τη στιγμή που περνούσε το τουριστικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε 14 Βιετναμέζους τουρίστες

Σκοτώθηκε επίσης και ο εκπρόσωπος της τουριστικής εταιρείας που τους μετέφερε.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι, βρίσκεται ήδη στο Νοσοκομείο «Ελ Χάραμ», όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες για να ενημερώνεται από κοντά για την κατάστασή τους.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δύο ακόμη τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Παράλληλα, ο Μαντμπούλι διαβεβαιώνει ότι οι αρχές λαμβάνουν πάντα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των τουριστών.

Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση το εν λόγω τουριστικό λεωφορείο παρέκκλινε της προδιαγεγραμμένης πορείας, που καθορίζουν οι αρμόδιες αρχές.

Όπως γράφει η «Egypt Today», «ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός κ. Μαντμπούλι τόνισε ότι η τρομοκρατία αποτελεί πραγματική απειλή για ολόκληρο τον κόσμο». Και προσέθεσε «η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσει σθεναρά οποιονδήποτε προσπαθεί να παραβιάσει την ασφάλεια της χώρας».

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε άμεση επαφή και με την πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αίγυπτο για να την ενημερώνει με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ενδελεχή έρευνα για την επίθεση, έχει διατάξει ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου Ναμπίλ Σαντίκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις