Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νεκρός Παλαιστίνιος στη Λωρίδα της Γάζας – Αντίποινα, λίγες ώρες μετά
ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός Παλαιστίνιος στη Λωρίδα της Γάζας – Αντίποινα, λίγες ώρες μετά

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χθες σε επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας και τα αντίποινα ήρθαν λίγες ώρες μετά Όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter ο ισραηλινός στρατός, ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ. Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός. Ο Παλαιστίνιος Καράμ Φαγιάντ, 26 ετών, σκοτώθηκε στις διαδηλώσεις ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνες. Άλλοι […]

Λωρίδα Γάζας

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χθες σε επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας και τα αντίποινα ήρθαν λίγες ώρες μετά

Όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter ο ισραηλινός στρατός, ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ.

Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

Ο Παλαιστίνιος Καράμ Φαγιάντ, 26 ετών, σκοτώθηκε στις διαδηλώσεις ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνες. Άλλοι οκτώ Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στα επεισόδια, σύμφωνα με τον Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ένοπλες οργανώσεις είχαν απειλήσει πως θα προχώραγαν σε σκληρά αντίποινα εάν σκοτώνονταν Παλαιστίνιοι στις διαδηλώσεις, που επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε Παρασκευή.

Τέσσερις διαδηλωτές είχαν σκοτωθεί πριν από μία εβδομάδα στην περιοχή των συνόρων ανάμεσα στον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα και το Ισραήλ.

Περίπου 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε διάφορα σημεία του Τείχους ασφαλείας και πολλοί από αυτούς πέταξαν πέτρες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον ισραηλινών στρατιωτών.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν χρήση μέσων αντιμετώπισης ταραχών για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους και σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποίησαν αληθινές σφαίρες.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, Παλαιστίνιοι έστειλαν για άλλη μια φορά ιπτάμενους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς στο έδαφος του Ισραήλ πριν αρχίσουν οι διαδηλώσεις.

Αυτού του είδους οι μηχανισμοί έχουν προκαλέσει επανειλημμένα πυρκαγιές στην περιοχή της μεθορίου.

Από την 30η Μαρτίου και την έναρξη της κινητοποίησης που βαπτίστηκε «Πορεία της Επιστροφής», τουλάχιστον 245 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί από τις σφαίρες των ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας.

Έχουν επίσης σκοτωθεί δύο ισραηλινοί στρατιώτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις