Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Το ξέρουν όλοι: Το πιο γοητευτικό ζευγάρι του Χόλιγουντ, μαζί στη μεγάλη οθόνη
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ξέρουν όλοι: Το πιο γοητευτικό ζευγάρι του Χόλιγουντ, μαζί στη μεγάλη οθόνη

Το ξέρουν όλοι (Todos lo saben/ Everybody knows) Σενάριο- Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Ρικάρντο Νταρίν Η Λάουρα ταξιδεύει με την κόρη και τον γιο της στο χωριό που μεγάλωσε για τον γάμο της αδερφής της. Οι εντάσεις όμως δεν λείπουν από την οικογένειά, ενώ τα συναισθήματα που τρέφει για τον παλιό της φίλο […]

Το ξέρουν όλοι (Todos lo saben/ Everybody knows)

Σενάριο- Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί

Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Ρικάρντο Νταρίν

Η Λάουρα ταξιδεύει με την κόρη και τον γιο της στο χωριό που μεγάλωσε για τον γάμο της αδερφής της. Οι εντάσεις όμως δεν λείπουν από την οικογένειά, ενώ τα συναισθήματα που τρέφει για τον παλιό της φίλο Πάκο περιπλέκουν περισσότερο την κατάσταση.

Η γιορτή συνεχίζεται, μέχρι που το ρεύμα πέφτει ξαφνικά και η κόρη της  εξαφανίζεται.

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Ασγκάρ Φαραντί σκηνοθετεί το πρώτο του ισπανόφωνο ψυχολογικό δράμα με ένα λαμπερό καστ.

Η Λάουρα, που εδώ και χρόνια ζει στην Αργεντινή, επιστρέφει στο χωριό της, κάπου στην Ισπανία, για τον γάμο της αδελφής της, μαζί με την έφηβη κόρη της, την Ιρένε και τον μικρό της γιο Ντιέγκο.

Ο σύζυγός της, που όλοι νομίζουν ότι είναι πλούσιος έχει μείνει πίσω, ενώ ο πατέρας της έχει αναγκαστεί να πουλήσει τα αμπέλια του λόγω της οικονομικής κρίσης στον Πάκο, έναν φίλο της οικογένειας και παιδικό έρωτα της Λάουρας.

Αποτέλεσμα εικόνας για everybody knows movie

Παρά τις εντάσεις, η γιορτή του γάμου φέρνει κοντά τα μέλη αυτής της ετερόκλητης οικογένειας, όταν ξαφνικά το ρεύμα κόβεται.

Μέχρι όμως να αποκατασταθεί η βλάβη, κάποιοι απαγάγουν την Ιρένε, απαιτώντας ένα μεγάλο ποσό για λύτρα.

Η Λάουρα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των απαγωγέων, γιατί παρά τα όσα πιστεύουν στο χωριό ο άντρας της είναι άνεργος εδώ και χρόνια , οπότε η μόνη λύση είναι να ζητήσει βοήθεια από τον Πάκο.

Ο Φαραντί προσπαθεί να καταγράψει με αφορμή μία οικογενειακή ιστορία την κοινωνική πραγματικότητα μιας χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις