Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Σήμερα ή αύριο θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου Σημείωσε πως εντάσσονται περισσότεροι δήμοι στο πρόγραμμα και αυξάνονται τα περιουσιακά κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι το δικαιούνται περισσότεροι πολίτες. Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας αν χρειαστεί Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης […]

Ανοίγει-η-πλατφόρμα-για-το-επίδομα-θέρμανσης.jpg

Σήμερα ή αύριο θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου

Σημείωσε πως εντάσσονται περισσότεροι δήμοι στο πρόγραμμα και αυξάνονται τα περιουσιακά κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι το δικαιούνται περισσότεροι πολίτες.

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας αν χρειαστεί

Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, είπε ότι, «την τελευταία στιγμή, αν χρειαστεί, θα υπάρξει παράταση».

Ερωτηθείσα για τυχόν αλλαγές στα ποσά, είπε πως εξετάζονται γενικότερα σενάρια για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Aπό σήμερα με αναδρομική ισχύ η μη κατάσχεση επιδομάτων

Για το επίδομα στους άνεργους νέους, δήλωσε άγνοια. Για το ακατάσχετο των επιδομάτων, ξεκαθάρισε ότι είναι ζήτημα του κάθε υπουργείου που το χορηγεί, ωστόσο από σήμερα τίθεται σε αναδρομική ισχύ η μη κατάσχεση των επιδομάτων.

«Από σήμερα μπορούν να πάνε στην τράπεζα και να ζητήσουν τα χρήματα που τους έχουν κρατήσει», προέτρεψε όσους πολίτες έχουν δει τα επιδόματά τους να κατάσχονται από τις τράπεζες.

Αύξηση ορίου ηλεκτρονικών συναλλαγών για το χτίσιμο αφορολόγητου

Σχετικά με την αλλαγή του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών, για το χτίσιμο του αφορολόγητου, επιβεβαίωσε ότι, θα υπάρξει αύξηση.

Τέλος, σχετικά με το χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, είπε πως «προσπαθούμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα».

Κληθείσα να απαντήσει στο αν πρόκειται να γίνουν περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, είπε πως «εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις ώστε κάποιοι φόροι να πληρώνονται σε περισσότερες δόσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις