Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Φρίκη: Έγκυος αρκούδα βρέθηκε δηλητηριασμένη και αποκεφαλισμένη
ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη: Έγκυος αρκούδα βρέθηκε δηλητηριασμένη και αποκεφαλισμένη

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση της θανάτωσης μιας αρκούδας Το άτυχο ζώο βρέθηκε νεκρό από φόλα, ακρωτηριασμένο και αποκεφαλισμένο, στο χωριό Πυλωρί Βοΐου στην Κοζάνη σε χωράφι, ανάμεσα σε μπάζα και σκουπίδια. Μάλιστα, κυοφορούσε. Το θέαμα με το νεκρό ζώο αντίκρισε την παραμονή των Χριστουγέννων η «Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Αρκούδα», που αποτελείται από εκπροσώπους […]

Έγκυος αρκούδα βρέθηκε δηλητηριασμένη και ακρωτηριασμένη στην Κοζάνη

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση της θανάτωσης μιας αρκούδας

Το άτυχο ζώο βρέθηκε νεκρό από φόλα, ακρωτηριασμένο και αποκεφαλισμένο, στο χωριό Πυλωρί Βοΐου στην Κοζάνη σε χωράφι, ανάμεσα σε μπάζα και σκουπίδια.

Μάλιστα, κυοφορούσε.

Το θέαμα με το νεκρό ζώο αντίκρισε την παραμονή των Χριστουγέννων η «Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Αρκούδα», που αποτελείται από εκπροσώπους της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ», της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και του Δασαρχείο Τσοτυλίου.

pilori

Το περιστατικό έγινε γνωστό με σημερινή ανακοίνωση από την «Καλλιστώ»

«Ο αποτρόπαιος μετά θάνατον “βανδαλισμός” της νεκρής αρκούδας, με ακρωτηριασμό και αποκεφαλισμό, παραπέμπει: Στο παράνομο εμπόριο μελών του ζώου, για συλλέκτες τροπαίων».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «παρά το γεγονός ότι υπάρχει ειδικό καθεστώς αποζημίωσης στο 100% για κατασπαράξεις κτηνοτροφικών ζώων από αρκούδα και λύκο, παρά την ύπαρξη επιδοτούμενων (ηλεκτροφόρες περιφράξεις) και χορηγούμενων (Σκύλοι Φύλαξης Κοπαδιών) αποτελεσματικών προληπτικών μέτρων, κάποιοι ασυνείδητοι συνεχίζουν να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, δηλητηριάζοντας το φυσικό περιβάλλον και εξοντώνοντας αδιακρίτως την άγρια ζωή».

Δείτε ακόμη: 

Αποτροπιασμός στο Κιλκίς – Πέταξε λουκάνικα με μεγάλες βίδες σε σκυλιά (pics)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις