Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Τυφλό” χτύπημα στο Κολωνάκι – Η στιγμή της έκρηξης, πού στρέφονται οι έρευνες (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

“Τυφλό” χτύπημα στο Κολωνάκι – Η στιγμή της έκρηξης, πού στρέφονται οι έρευνες (vid)

Τη στιγμή της έκρηξης που προκάλεσε η βόμβα στο Κολωνάκι, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας παρακείμενης πολυκατοικίας. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προκαλώντας τον τραυματισμό του νεωκόρου και ενός αστυνομικού. Η βόμβα στο Κολωνάκι εξερράγη νωρίς το πρωί της Πέμπτης, 27 Δεκεμβρίου. Το βίντεο-ντοκουμέντο από την είσοδο του κτηρίου δείχνει μία πολύ […]

Κολωνάκι-βόμβα.jpg

Τη στιγμή της έκρηξης που προκάλεσε η βόμβα στο Κολωνάκι, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας παρακείμενης πολυκατοικίας.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προκαλώντας τον τραυματισμό του νεωκόρου και ενός αστυνομικού.

Η βόμβα στο Κολωνάκι εξερράγη νωρίς το πρωί της Πέμπτης, 27 Δεκεμβρίου.

Το βίντεο-ντοκουμέντο από την είσοδο του κτηρίου δείχνει μία πολύ δυνατή λάμψη έξω από την πόρτα και έναν άνθρωπο να τρέχει.

Δείτε το βίντεο, το οποίο παρουσίασε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο:

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο εμπρηστικός μηχανισμός και η συνδεσμολογία της βόμβας μάλλον ήταν μία δοκιμή.

Μέσα στο μεταλλικό κουτί ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από μερικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω σε αυτά ήταν δεμένα διάφορα βαρελότα. Η συνδεσμολογία ήταν παρόμοια με αυτήν μίας ωρολογιακής βόμβας.

Τα στοιχεία κάνουν την Αντιτρομοκρατική να μιλάει για νέους τρομοκράτες που πειραματίζονται, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν και κάποιο άλλο ενδεχόμενο.

Δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση της βόμβας στον Άγιο Διονύσιο, όπως συμβαίνει συνήθως, και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι από τύχη δεν υπήρξαν θύματα από την έκρηξη στο Κολωνάκι.

Εξιτήριο πήρε ο νεωκόρος

Ο νεωκόρος που φέρει επιπόλαια τραύματα και πήρε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής υποστήριξε πως γύρω στις 6 και 45 πήγε να ανοίξει τον ιερό ναό όταν είδε το ύποπτο αντικείμενο.

Το άνοιξε είδε τι περιείχε και ενημέρωσε την Άμεση Δράση. Παράλληλα πήρε την βόμβα και την μετέφερε αριστερά του ναού. Στο σημείο έφτασε λίγο αργότερα ένα περιπολικό του Α.Τ Εξαρχείων και ο συνοδηγός κατέβηκε να δει τη συμβαίνει.

Πλησίασε τη βόμβα άνοιξε το κουτί των παπουτσιών, το άνοιξε και τότε έγινε η ανάφλεξη. Τραυματίστηκε στο πρόσωπο και τα χέρια, ενώ από την μίνι έκρηξη της πυρίτιδας έπαθε ρίξει τυμπάνων.

Οι πυροτεχνουργοί δεν είναι ακόμα σε θέση να διευκρινίσουν αν η βόμβα έσκασε λόγω της μετακίνησης ή ήταν προγραμματισμένη να εκραγεί στις 7 και 10.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις