Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλά για τον Άλεξ και “λιώνει”: “Είναι ένας… δολοφόνος, μου θυμίζει το ξεκίνημά μου”
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλά για τον Άλεξ και “λιώνει”: “Είναι ένας… δολοφόνος, μου θυμίζει το ξεκίνημά μου”

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, είναι έτοιμα να αφήσουν το όνομά τους ανεξίτηλο στα παρκέ Με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη που κάνει θαύματα στο NBA, αλλά και τους Θανάση, Κώστα και Άλεξ να δείχνουν πως το όνομα αυτό θα μας απασχολεί για δεκαετίες. Ειδικά για τον μικρότερο, Άλεξ Αντετοκούνμπο, ο Γιάννης “λιώνει”. Ο Greek Freak μιλώντας […]

Αντετοκούνμπο

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, είναι έτοιμα να αφήσουν το όνομά τους ανεξίτηλο στα παρκέ

Με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη που κάνει θαύματα στο NBA, αλλά και τους Θανάση, Κώστα και Άλεξ να δείχνουν πως το όνομα αυτό θα μας απασχολεί για δεκαετίες.

Ειδικά για τον μικρότερο, Άλεξ Αντετοκούνμπο, ο Γιάννης “λιώνει”.

Ο Greek Freak μιλώντας στο Milwaukee Journal Sentinel, αποκάλυψε πως στο πρόσωπο του Άλεξ βλέπει τον εαυτό του στο ξεκίνημα του το 2012 από τον Φιλαθλητικό μέχρι το NBA.

Ο Γιάννης ανέφερε πως παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του αδερφού του και τον πιέζει για να του μεταδώσει το κίνητρο και τη δίψα να γίνει ο καλύτερος.

«Πήγα στο παιχνίδι του εκείνο το βράδυ. Δεν με νοιάζει να βγαίνει εκεί έξω και να σκοράρει ακατάπαυστα. Στο προηγούμενο ματς είχε βάλει 38. Με ενδιαφέρει μόνο να βλέπει με το μάτι του τίγρη, να έχει τη φωτιά μέσα του. Πίστευα πως εκείνη τη φορά δεν είχε την «πείνα», οπότε είπα Οκ. Θα σε κάνω εγώ να πεινάς…

Είχα αγώνα το επόμενο βράδυ. Νόμιζε πως θα γυρνούσαμε σπίτι νωρίς. Δεν με ένοιαζε. Εκείνη τη στιγμή σκεφτόμουν πως θα έκανα τον αδελφό μου καλύτερο».

Ο 17χρονος παίκτης των Ντομίνικαν Νάιτς, ενός high school στα προάστεια του Μιλγουόκι είχε μέσους όρους 21.4π και 10.4ριμπ στα 7 ματς της ομάδας του, ενώ στα τελευταία τρία παιχνίδια σκοράρει 34 πόντους και κατεβάζει 12 ριμπάουντ ανά ματς.

Αποτέλεσμα εικόνας για alex antetokounmpo

Ο Giannis εξηγεί την έκρηξη του αδερφού του:

«Θέλετε να είμαι ειλικρινής; Ο αδελφός του ο Κώστας επιλέχθηκε στο ντραφτ φέτος. Τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του είχαν επιλεχθεί επίσης. Οπότε σκέφτηκε: “εδώ έχω μία ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτώ”. Νομίζω πως το μπάσκετ σημαίνει πλέον πολλά περισσότερα φέτος για αυτόν. Προφανώς αγαπάει το παιχνίδι, αλλά η προσέγγιση του είναι διαφορετική πλέον. Δουλεύει πολύ σκληρά».

Όταν τελικά ερωτήθηκε για το αν βλέπει ομοιότητες στον τρόπο παιχνιδιού του και σε αυτόν του Άλεξ, ήταν αφοπλιστικός και ειλικρινής:

«Ο Κώστας έχει τον ίδιο σωματότυπο, μπορεί να πηδήξει, να μπλοκάρει σουτ αλλά ο Άλεξ πιστεύω πως είναι ό,τι πιο κοντινό σε μένα. Είναι ένας… δολοφόνος. Από όλα τα αδέλφια μου είναι ο μόνος που βλέπω τον εαυτό μου σε αυτόν.

Ίσως είναι σκληρό για αυτόν μερικές φορές, επειδή δεν θέλει να είναι σαν εμένα. Έχει τη δική του προσωπικότητα. Στο τέλος της ημέρας όμως αυτό πιστεύω. Μπορεί να του αρέσει ή όχι, αλλά είναι η αλήθεια. Μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις