Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σύλληψη πορτοφολάδων σε σταθμό ΗΣΑΠ: Διέφυγε η γυναίκα – συνεργός
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύλληψη πορτοφολάδων σε σταθμό ΗΣΑΠ: Διέφυγε η γυναίκα – συνεργός

Του Πέτρου Καρσιώτη Εκμεταλλεύονταν τον συνωστισμό λόγω της αυξημένης κίνησης επιβατών στα βαγόνια του ΗΣΑΠ ή αν δεν υπήρχε τον… προκαλούσαν και πάνω στη σύγχυση άρπαζαν τα πορτοφόλια των μετακινουμένων! Το έδιναν αστραπιαία στη Βουλγάρα συνεργό  Οι δύο Αλβανοί υπήκοοι, αστραπιαία και πριν προλάβει ο επιβάτης-στόχος να καταλάβει ότι του είχαν κλέψει το πορτοφόλι με […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εκμεταλλεύονταν τον συνωστισμό λόγω της αυξημένης κίνησης επιβατών στα βαγόνια του ΗΣΑΠ ή αν δεν υπήρχε τον… προκαλούσαν και πάνω στη σύγχυση άρπαζαν τα πορτοφόλια των μετακινουμένων!

Το έδιναν αστραπιαία στη Βουλγάρα συνεργό 

Οι δύο Αλβανοί υπήκοοι, αστραπιαία και πριν προλάβει ο επιβάτης-στόχος να καταλάβει ότι του είχαν κλέψει το πορτοφόλι με τα χρήματα και τις κάρτες του, το έδιναν με ταχυδακτυλουργικό τρόπο σε νεαρή Βουλγάρα συνεργό τους, η οποία εξαφανιζόταν τρέχοντας.

Το πειστήριο δεν βρισκόταν στα χέρια τους

Έτσι και σε περίπτωση που οι επιβάτες υπεδείκνυαν στους αστυνομικούς τους ύποπτους δράστες της αρπαγής του πορτοφολιού, το πειστήριο δεν βρισκόταν στην κατοχή τους κι έτσι δεν μπορούσαν να τους προσάψουν κατηγορία.

Οι καταγγελίες επιβατών έπεφταν “βροχή”

Οι καταγγελίες όμως τις ημέρες των Χριστουγέννων με την αυξημένη κίνηση στα μέσα σταθερής τροχιάς ήταν καθημερινό φαινόμενο κι έτσι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα άπλωσαν το επιχειρησιακό τους σχέδιο μεταξύ των άλλων και μέσα στο σταθμό του ΗΣΑΠ <<Βικτώρια>> όπου γίνονταν οι περισσότερες αρπαγές.

Οι αστυνομικοί υποδύονται τους επιβάτες

Οι αστυνομικοί που υποδύονταν τους επιβάτες κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο Αλβανούς πορτοφολάδες, ηλικίας 21 και 23 χρόνων, μέλη μιας ακόμη σπείρας που δρα στα ΜΜΜ, την ώρα που είχαν εξαφανίσει πορτοφόλι αλλοδαπής επιβάτιδας του τρένου η οποία έβαλε τις φωνές.

Πρόλαβε να διαφύγει η γυναίκα – συνεργός

Από τη σκηνή της κλοπής του πορτοφολιού, πρόλαβε να διαφύγει τρέχοντας με μεγάλη ταχύτητα η γυναίκα συνεργός των δύο η οποία και αναζητείται.

Εξιχνιάστηκαν 17 κλοπές πορτοφολιών 

Από την έρευνα που ακολούθησε εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής δέκα επτά αρπαγές πορτοφολιών από επιβάτες του ηλεκτρικού και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σε βάρος των δύο Αλβανών, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ήταν η δεύτερη σύλληψη πορτοφολάδων

Ήταν η δεύτερη επ’ αυτοφώρω σύλληψη πορτοφολάδων τις ημέρες των Χριστουγέννων σε αποβάθρες του ηλεκτρικού.

Στον σταθμό των Κάτω Πατησίων

Πριν από λίγες ημέρες, άλλη ομάδα αστυνομικών, που υποδύονταν επίσης τους επιβάτες του ΗΣΑΠ, στον σταθμό των τρένων στα Κάτω Πατήσια, συνέλαβαν δύο άλλους Αλβανούς υπηκόους και πάλι νεαρής ηλικίας, οι οποίοι μόλις είχαν εξαφανίσει πορτοφόλι νεαρής γυναίκας, επιβάτιδας του τρένου, δημιουργώντας τεχνητό συνωστισμό.

Άρχισαν να τρέχουν

Οι δράστες της αρπαγής μόλις κατάλαβαν την παρουσία των αστυνομικών, άρχισαν να τρέχουν.

Συνέλαβαν τους δύο από τους έξι

Ρίχτηκαν πίσω τους οι αστυνομικοί και λίγα λεπτά μετά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους δύο από τους έξι, που συναποτελούσαν την “ομάδα κρούσης”.

Πώς δρουν

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, άλλοι πλησιάζουν το υποψήφιο θύμα και προκαλούν γύρω του συνωστισμό.

Ενώ ο επιβάτης προσπαθεί να… ελευθερωθεί από την πίεση, έχει εξαφανιστεί το πορτοφόλι του.

Φτάνει το πορτοφόλι σε συνεργούς

Στους σταθμούς, υπάρχουν κι άλλοι συνεργοί, στους οποίους με τρόπο «ταχυδακτυλουργικό» φθάνει σαν σκυταλοδρομία το πορτοφόλι, όπως συνέβη και με τη νεαρή Βουλγάρα που διέφυγε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις