Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Σγουρίδης ανάβει φωτιές: “Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να μην έρθει στη Βουλή”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σγουρίδης ανάβει φωτιές: “Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να μην έρθει στη Βουλή”

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η “βόμβα” που εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει να έρθει για κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων, καθώς μπορεί να συμβούν “διάφορα”. Σε ερώτηση τι εννοεί ακριβώς, έκανε λόγο για «ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν» Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε […]

Παναγιώτης-Σγουρίδης.jpg

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η “βόμβα” που εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει να έρθει για κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων, καθώς μπορεί να συμβούν “διάφορα”.

Σε ερώτηση τι εννοεί ακριβώς, έκανε λόγο για «ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν»

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε στον σταθμό 104,6 ότι το πότε θα εισαχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν.

Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο. Αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή.

“Από τη μακρά θητεία μου”, πρόσθεσε, “μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον ένα η τον άλλο λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική πλειοψηφία”, συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση ποιοι υπουργοί των ΑΝΕΛ θα παραιτηθούν όταν εισαχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση στη Βουλή ο κ. Σγουρίδης είπε ότι «θα παραιτηθούν όλοι. Αυτό έχει συζητηθεί και έχει ανακοινωθεί δημοσίως από τον Πάνο Καμμένο».

Επανέλαβε, δε, ότι «ο κ. Κουίκ βάσει των διακηρύξεων των ΑΝΕΛ έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος» καθώς και ότι οι ΑΝΕΛ «δεν ψηφίζουμε καμία πρόταση μομφής κατά της ΝΔ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις