Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο 15χρονος που ξεναγήθηκε στο ιπτάμενο “παλάτι” του Πούτιν (pics-vids)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο 15χρονος που ξεναγήθηκε στο ιπτάμενο “παλάτι” του Πούτιν (pics-vids)

Μέσα στο χλιδάτο αεροσκάφος του Βλαντίμιρ Πούτιν, του ρωσικού Air Force One, ξεναγήθηκε ένας έφηβος που πάσχει από πολύ σοβαρή, ανίατη ασθένεια. Ο Αρσλάν Καϊπκούλοφ, από το Μπασκορτοστάν της Ρωσίας, είχε φτιάξει μια ταινία για φιλανθρωπική εκδήλωση, που είδε ο Ρώσος πρόεδρος και πληροφορήθηκε την κατάσταση της υγείας του 15χρονου. Είναι ο μοναδικός έφηβος στη χώρα, […]

Μέσα στο χλιδάτο αεροσκάφος του Βλαντίμιρ Πούτιν, του ρωσικού Air Force One, ξεναγήθηκε ένας έφηβος που πάσχει από πολύ σοβαρή, ανίατη ασθένεια.

Ο Αρσλάν Καϊπκούλοφ, από το Μπασκορτοστάν της Ρωσίας, είχε φτιάξει μια ταινία για φιλανθρωπική εκδήλωση, που είδε ο Ρώσος πρόεδρος και πληροφορήθηκε την κατάσταση της υγείας του 15χρονου.

Είναι ο μοναδικός έφηβος στη χώρα, που πάσχει από πρωτοπαθή ασθένεια ανοσοανεπάρκειας -μια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο Πούτιν ενημερώθηκε και για το όνειρό του να περιηγηθεί στους χώρους του αξίας 440 εκατομμυρίων ευρώ Ilyushin Il-96-300, του αποκαλούμενου στη Ρωσία «ιπτάμενου Κρεμλίνου».

To «ιπτάμενο παλάτι» του Βλαντίμιρ Πούτιν (Φωτογραφία: ΑΡ)

Κι έτσι αποφάσισε να κάνει τη χάρη στο νεαρό και του χάρισε και μια βιντεοκάμερα για να καταγράψει την επίσκεψή του.«Είναι το top secret αεροσκάφος της χώρας κι είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι σ’ αυτό», είπε ο Αρσλάν, που εντυπωσιάστηκε από την επίχρυση τουαλέτα του Ρώσου προέδρου, την κάβα με τα πανάκριβα κρασιά του και το διπλό κρεβάτι του.

Ο Πούτιν δεν ήταν παρών στο hi-tech ιπτάμενο παλάτι του, στη διάρκεια της ξενάγησης του νεαρού, αλλά επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά από το Κρεμλίνο.

Το Ilyushin Il-96-300 συγκαταλέγεται στα πολυτελέστερα αεροσκάφη του κόσμου

Συνοδευόμενος από την 36χρονη μητέρα του Βενέρα Καϊπκούλοβα ο Αρσλάν έμαθε σε τι ιατρικές εξετάσεις υποβάλλονται οι πιλότοι πριν τις πτήσεις του προεδρικού αεροσκάφους, αλλά και πώς γίνονται οι έλεγχοι ασφαλείας στο τμήμα VIP του αεροδρομίου Βνούκοβο της Μόσχας.

Άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του έδωσαν μια ψεύτικη συσκευή με την οσμή εκρηκτικών και του ζήτησαν να την κρύψει μέσα σ’ ένα χωνάκι. Ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος εντόπισε την ύποπτη συσκευή κι άρχισε να γαβγίζει.

Το ταξίδι οργάνωσε η ρωσική οργάνωση Dream With Me, που κάνει πράξη τα όνειρα παιδιών, που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες.

«Είναι θαύμα. Είμαστε ευγνώμονες στην Dream With Me. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον πρόεδρό μας. Ταν αρρωσταίνουν τα παιδιά, δεν είναι πάντα εύκολο να βρει κανείς χρόνο, χρήμα και τη δύναμη για να τους δώσει χαρά. Αλλά η χαρά είναι εξίσου σημαντική με τη θεραπεία γιατί σου δίνει την ώθηση να προχωρήσεις», είπε η μητέρα του Αρσλάν.

Ο Πούτιν έχει υλοποιήσει τα όνειρα κι άλλων, άρρωστων παιδιών, όπως της τυφλής 17χρονης Ρετζίνα Παρπίεβα, παραχωρώντας της προ ημερών συνέντευξη, της Βερόνικα, που επισκέφθηκε το ρωσικό Χόλιγουντ, το Mosfilm και του Αρτιόμ, που πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την Αγία Πετρούπολη.

Η κρεβατοκάμαρα του προεδρικού αεροσκάφους του Πούτιν (Φωτογραφία: by24.org)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις