Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Λουκέτο” της ΑΑΔΕ σε κέντρο με τραγουδιστές – φίρμες
ΕΛΛΑΔΑ

“Λουκέτο” της ΑΑΔΕ σε κέντρο με τραγουδιστές – φίρμες

Του Πέτρου Καρσιώτη Πρώτο τραπέζι …πίστα, είχαν κλείσει οι “Ράμπο” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών τις γιορτινές βραδιές, σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα των Αθηνών, όπου εμφανίζονται πρώτα ονόματα του τραγουδιού με χιλιάδες θαυμαστές. Παραμονή Χριστουγέννων, σε ένα από αυτά, αναφέρουν οι πληροφορίες, οι “Ράμπο” , που προσποιούμενοι τους πελάτες έριχναν και λουλούδια […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρώτο τραπέζι …πίστα, είχαν κλείσει οι “Ράμπο” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών τις γιορτινές βραδιές, σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα των Αθηνών, όπου εμφανίζονται πρώτα ονόματα του τραγουδιού με χιλιάδες θαυμαστές.

Παραμονή Χριστουγέννων, σε ένα από αυτά, αναφέρουν οι πληροφορίες, οι “Ράμπο” , που προσποιούμενοι τους πελάτες έριχναν και λουλούδια στους τραγουδιστές, διαπίστωναν ότι οι υπεύθυνοι δεν είχαν κόψει αποδείξεις για έντεκα μπουκάλια που είχαν φθάσει στα τραπέζια θαμώνων που γιόρταζαν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων.

Στην πίστα εμφανίζονταν, χωρίς βέβαια να έχουν ιδέα και καμία ευθύνη οι Γιώργος Μαζωνάκης, Άντζελα Δημητρίου.

Οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών επέβαλαν πρόστιμο στους αρμοδίους και η παράβαση προκάλεσε και 48ωρη παύση της λειτουργίας του νυχτερινού καταστήματος.

Άλλοι… θαμώνες της Α.Α.ΔΕ… διασκέδαζαν και σε άλλες πίστες, όπως στον “Βοτανικό”, όπου, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση και όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια και μέσα στη νομιμότητα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της  Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό ελέγχθηκαν συνολικά 17 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, και  σε 10 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα διαπιστώθηκαν: 

σε καφέ- μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
σε καφετέρια, μη έκδοση 4 αποδείξεων και να απασχολείται εργαζόμενος πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
σε εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,

σε εστιατόριο, να απασχολούνται 15 εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
σε μπαρ, μη έκδοση 22 αποδείξεων, παράβαση για την οποία προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για 48 ώρες,
σε εστιατόριο, μη έκδοση 6 αποδείξεων και να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
σε μπαρ, μη έκδοση 3 αποδείξεων,
σε αναψυκτήριο, μη έκδοση 7 αποδείξεων,
σε καφέ- μπαρ, μη έκδοση 5 αποδείξεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις