Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ισχυρή έκρηξη στο Κολωνάκι – Τραυματίες αστυνομικός και ο νεωκόρος (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή έκρηξη στο Κολωνάκι – Τραυματίες αστυνομικός και ο νεωκόρος (vid)

Έκρηξη λίγο πριν από τις 7 το πρωί στο Κολωνάκι, στην οδό Σκουφά 34, στον Άγιο Διονύσιο Ένας αστυνομικός τραυματίας, ο οποίος βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας, αλλά και ο νεωκόρος του ναού. Η οδός Σκουφά στον Άγιο Διονύσιο έχει αποκλειστεί από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο αστυνομικός έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και η κατάσταση της […]

Αυτοσχέδιος εκρηκτικόςμηχανισμός εξεράγη νωρίς το πρωί έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά

Έκρηξη λίγο πριν από τις 7 το πρωί στο Κολωνάκι, στην οδό Σκουφά 34, στον Άγιο Διονύσιο

Ένας αστυνομικός τραυματίας, ο οποίος βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας, αλλά και ο νεωκόρος του ναού.

Η οδός Σκουφά στον Άγιο Διονύσιο έχει αποκλειστεί από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο αστυνομικός έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του δεν είναι γνωστή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για βόμβα.

Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου. Πληροφορίες αναφέρουν πως η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα μεταλλικό κουτί, ενώ είναι ανησυχητικό πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση.

Ο νεωκόρος αντιλήφθηκε την ύπαρξη του ύποπτου αντικειμένου και ενημέρωσε την αστυνομία.

Ωστόσο, πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, ο νεωκόρος μετέφερε το μεταλλικό κουτί σε ένα παρτέρι. Σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και μόλις είπαν στον νεωκόρο να απομακρυνθεί, σημειώθηκε η έκρηξη.

Μάλιστα, από την έκρηξη τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το ωστικό κύμα έριξε στο έδαφος παρκαρισμένα μηχανάκια, μετακινήθηκαν και οι κάδοι απορριμμάτων.

Υλικές ζημιές έχει υποστεί η είσοδος του ναού.

Ο Νίκος Ρήγας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, είπε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με την έκρηξη, πρέπει να προχωρήσει η έρευνα».

Αναφερόμενος στον τραυματισμό του αστυνομικού, είπε πως «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν είναι σοβαρός».

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Ο νεωκόρος του ναού μετακίνησε το κουτί με τη βόμβα

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί στα χέρια και στο πρόσωπο.

Παράλληλα, επεσήμανε πως ο νεωκόρος του Αγίου Διονυσίου ενδεχομένως να μετακίνησε το μεταλλικό κουτί από την αρχική του θέση και όταν στο σημείο έφτασε ο αστυνομικός για να το ελέγξει, σημειώθηκε η έκρηξη. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε τι σοβαρότητα του περιστατικού, την έκρηξη βόμβας στην καρδιά της Αθήνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις