“Έφυγε” ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης Θεόδωρος Αντωνίου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Έφυγε” ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης Θεόδωρος Αντωνίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

“Έφυγε” σήμερα, από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο πολυαγαπημένος μουσουργός, αρχιμουσικός, μουσικοπαιδαγωγός, ακαδημαϊκός και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών Θόδωρος Αντωνίου. Γεννημένος στην Αθήνα το 1935, ο Θεόδωρος Αντωνίου σπούδασε βιολί, φωνητική και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο, το Ελληνικό Ωδείο, το Hochschule für Musik και το Διεθνές Μουσικό Κέντρο του Ντάρμσταντ. Τα έργα του ποικίλουν […]

26.12.2018 | 07:19

“Έφυγε” σήμερα, από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο πολυαγαπημένος μουσουργός, αρχιμουσικός, μουσικοπαιδαγωγός, ακαδημαϊκός και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών Θόδωρος Αντωνίου.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1935, ο Θεόδωρος Αντωνίου σπούδασε βιολί, φωνητική και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο, το Ελληνικό Ωδείο, το Hochschule für Musik και το Διεθνές Μουσικό Κέντρο του Ντάρμσταντ.

Τα έργα του ποικίλουν  από όπερες και χορωδιακά, έργα μουσικής δωματίου, από τον κινηματογράφο και το θέατρο, μουσική για σόλο ορχηστρικά έργα.

Εκτός από την καριέρα του ως συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας, ήταν καθηγητής σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, και τη Μουσική Ακαδημία της Φιλαδέλφειας.

Το συνθετικό έργο του περιλαμβάνει από όπερες και χορωδιακά, έργα μουσικής δωματίου, μουσική για  τον κινηματογράφο και το θέατρο και ορχηστρικά κομμάτια.

Ήταν μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Exit mobile version