Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Lovot: Ένα “πλασματάκι” που “κάνει τους ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους” (vid)
PLUS

Lovot: Ένα “πλασματάκι” που “κάνει τους ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους” (vid)

Ονομάζεται Lovot και σύμφωνα με τους κατασκευαστές του είναι έτοιμο να δεχτεί την αγάπη. Το μικρό αυτό ρομπότ επιτρέπει στους κατοίκους των σύγχρονων πόλεων να διασκεδάσουν τη μοναξιά τους. Πολλοί διοχετεύουν την αγάπη τους, φροντίζοντας κατοικίδιο, τώρα όμως έρχεται ένα ρομπότ. Είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά οικιακών ρομπότ της ιαπωνικής εταιρείας Groove X. Το […]

Lovot robot

Ονομάζεται Lovot και σύμφωνα με τους κατασκευαστές του είναι έτοιμο να δεχτεί την αγάπη.

Το μικρό αυτό ρομπότ επιτρέπει στους κατοίκους των σύγχρονων πόλεων να διασκεδάσουν τη μοναξιά τους.

Πολλοί διοχετεύουν την αγάπη τους, φροντίζοντας κατοικίδιο, τώρα όμως έρχεται ένα ρομπότ.

Είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά οικιακών ρομπότ της ιαπωνικής εταιρείας Groove X. Το εξέλισσαν επί τρία χρόνια, στη βάση της ιδέας «λίγη ΑΓΑΠΗ μπορεί να σώσει τον κόσμο».

Αποτέλεσμα εικόνας για lovot robot

Το lovot χρησιμοποιεί πολλούς αισθητήρες και μια κάμερα. Βρίσκονται σε μια κάψουλα που τη φέρει στο κεφάλι, που του επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, να διακρίνει τους ανθρώπους από τα αντικείμενα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μπορεί να σκανάρει με ακρίβεια το δωμάτιο και να βρει αμέσως τον ιδιοκτήτη του. Το κάλυμμα είναι ευαίσθητο στην αφή, πράγμα που σημαίνει ότι αν το ακουμπήσεις, το lovot θα δείξει έκπληξη – ευχάριστη – ή θα στραφεί για παραπάνω χάδια.

Αποτέλεσμα εικόνας για lovot robot

Κινείται πάνω σε τρία ροδάκια και βγάζει ήχους για να επικοινωνεί. Δυο μικρά πτερύγια δείχνουν σάστισμα, τρυφερότητα ή ότι το lovot θέλει αγκαλιά.

«Το lovot δεν είναι ένα χρήσιμο ρομπότ που θα κάνει δουλειές για τους ανθρώπους» αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου της Groove X.

«Αυτό που επεδίωξε η Groove X με την τεχνολογία δεν είναι αποτελεσματικότητα ή χρησιμότητα, αλλά ένα ρομπότ που κάνει τους ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους με τον αθώο χαρακτήρα του και τις γοητευτικές χειρονομίες του. Σε κάνουν να αισθάνεσαι ικανοποίηση με το να το αγκαλιάζεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις