Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αλλαγές στο αφορολόγητο: Τέλος τα μετρητά, αλλιώς “βαριές καμπάνες”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγές στο αφορολόγητο: Τέλος τα μετρητά, αλλιώς “βαριές καμπάνες”

Το οικονομικό επιτελείο, σκέφτεται να βάλει “τέλος” στα μετρητά, στο πλαίσιο της μάχης κατά της φοροδιαφυγής   Σχέδιο ακόμη και για διπλάσιες αποδείξεις με κάρτες. Τέλος τα μετρητά ακόμη και για αγορές από ένα ποσό και πάνω. Aπό τη νέα χρονιά, η κυβέρνηση σχεδιάζει την αύξηση του ποσού που θα απαιτείται από τους φορολογούμενους για το αφορολόγητο. Η […]

μετρητά αγορές

Το οικονομικό επιτελείο, σκέφτεται να βάλει “τέλος” στα μετρητά, στο πλαίσιο της μάχης κατά της φοροδιαφυγής 

 Σχέδιο ακόμη και για διπλάσιες αποδείξεις με κάρτες. Τέλος τα μετρητά ακόμη και για αγορές από ένα ποσό και πάνω.

Aπό τη νέα χρονιά, η κυβέρνηση σχεδιάζει την αύξηση του ποσού που θα απαιτείται από τους φορολογούμενους για το αφορολόγητο.

Η πρώτη πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι έχει να κάνει με την συγκέντρωση αποδείξεων με κάρτα για το 15% του εισοδήματός τους, εάν έχουν εισόδημα ως 10.000 ευρώ το έτος.

Αντίστοιχα το 20% για εισοδήματα από 10.001 ευρώ ως 20.000 ευρώ το έτος και το 25% για εισοδήματα από 20.000 ευρώ και πάνω.

Η δεύτερη πρόταση που συζητείται αφορά στην αύξηση των ορίων στο 20%, 25% και στο 30% αντίστοιχα.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κάνουν διπλάσιες αγορές με κάρτες, έτσι ώστε να μπορέσουν να συμπληρώσουν το όριο για το αφορολόγητο.

Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με φορο-πρόστιμο για το ποσό που δεν θα μπορέσουν να καλύψουν.

Σήμερα το όριο είναι 500 ευρώ και θεωρείται δεδομένο ότι θα μειωθεί στα 300 ευρώ, ενώ υπάρχει εισήγηση και για μείωση στα 200 ευρώ.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική ευθεία και περιλαμβάνει και μείωση του ελάχιστου ορίου αξίας συναλλαγής μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών πάνω από το οποίο είναι υποχρεωτική η πληρωμή με πλαστικό χρήμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις