Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρομακτικός σεισμός στην Κατάνια – Τραυματίστηκαν άνθρωποι, έπεσαν σπίτια
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομακτικός σεισμός στην Κατάνια – Τραυματίστηκαν άνθρωποι, έπεσαν σπίτια

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κατάνια, κοντά στο πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα Κάτοικοι πετάχτηκαν πανικόβλητοι στους δρόμους, κυρίως οικογένειες με παιδιά. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα ερείπια οικοδομήματος που κατέρρευσε στο Φλέρι και ανασύρθηκαν τραυματισμένοι, αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ. Κτίρια κατέρρευσαν και αρκετά ακόμη υπέστησαν ζημιές στις περιοχές κοντά στο επίκεντρο της δόνησης ανάμεσα […]

Κατάνια σεισμός

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κατάνια, κοντά στο πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα

Κάτοικοι πετάχτηκαν πανικόβλητοι στους δρόμους, κυρίως οικογένειες με παιδιά.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα ερείπια οικοδομήματος που κατέρρευσε στο Φλέρι και ανασύρθηκαν τραυματισμένοι, αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ.

Κτίρια κατέρρευσαν και αρκετά ακόμη υπέστησαν ζημιές στις περιοχές κοντά στο επίκεντρο της δόνησης ανάμεσα στο Βιαγκράντε και το Τρεκαστάνι της επαρχίας της Κατάνια, αλλά και στην Σάντα Βενερίνα.

Μέρος της πρόσοψης του ναού Santa Maria del Carmelo, έπεσε. Ενώ αρκετά κτίρια κουνήθηκαν στην Κατάνια των 300.000 κατοίκων.

Ο σεισμός, ο τελευταίος μιας σειράς δονήσεων αφότου εξερράγη η Αίτνα τη Δευτέρα, έπιασε στον ύπνο τους κατοίκους.

Χτύπησε στις 03:19 π.μ. τοπική ώρα. Οι Αρχές διέκοψαν προληπτικά την κυκλοφορία σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την Κατάνια με τη Μεσίνα.

https://twitter.com/ElLuchin1/status/1077793217758879744

Ηφαιστειακή τέφρα είχε καλύψει νωρίτερα γειτονικά χωριά.

Είχαν διακοπεί προσωρινά οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Κατάνιας, ενώ απομακρύνθηκαν άρον άρον όσοι ζουν στις υπώρειες του ηφαιστείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις