Κίνα: Αυξήθηκαν οι νεκροί από την “επίθεση” σε πεζούς με λεωφορείο (vid)

ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Αυξήθηκαν οι νεκροί από την “επίθεση” σε πεζούς με λεωφορείο (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Οκτώ νεκροί και 22 τραυματίες είναι ο απολογισμός του φρικτού περιστατικού στην Κίνα με το λεωφορείο, που έριξε πάνω σε πεζούς και μοτοσικλετιστές ο άνδρας που το είχε καταλάβει. Ο ύποπτος συνελήφθη με το μαχαίρι στην κατοχή του, κρατείται και ανακρίνεται από την κινεζική αστυνομία. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν μετά τις 15:20 (09:20 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Λονγκγιάν, […]

26.12.2018 | 09:26

Οκτώ νεκροί και 22 τραυματίες είναι ο απολογισμός του φρικτού περιστατικού στην Κίνα με το λεωφορείο, που έριξε πάνω σε πεζούς και μοτοσικλετιστές ο άνδρας που το είχε καταλάβει.

Ο ύποπτος συνελήφθη με το μαχαίρι στην κατοχή του, κρατείται και ανακρίνεται από την κινεζική αστυνομία.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν μετά τις 15:20 (09:20 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Λονγκγιάν, στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται κι ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Duowei, ο ύποπτος επιτέθηκε σε μια επιβάτιδα, πήρε τον έλεγχο του λεωφορείου, και κατόπιν το έριξε πάνω σε πεζούς.

Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, μετέδωσε ότι ο 48χρονος ύποπτος είχε διαπληκτιστεί νωρίτερα με τοπικό αξιωματούχο που πήγε να τον δει στο σπίτι του και με τον οποίο βρίσκονταν σε διένεξη για πολύ καιρό.

Ανάμεσα στους 22 τραυματίες, ορισμένοι έχουν υποστεί «σοβαρά τραύματα», τόνισε το Νέα Κίνα.

Αρκετές παρόμοιες τραγωδίες καταγράφηκαν φέτος στην Κίνα.

Στα τέλη Νοεμβρίου, 29χρονος άνεργος έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος μαθητών που πέρναγαν διάβαση στην Λιαονίνγκ. Πέντε σκοτώθηκαν. 19 τραυματίστηκαν.

Ο νεαρός είχε «αυτοκτονικές τάσεις» λόγω των «καυγάδων του με τη σύζυγό του» και επέλεξε τα θύματά του εντελώς «τυχαία», είχε ανακοινώσει η αστυνομία.

Τον προηγούμενο μήνα, οδηγός φορτηγού έριξε το βαρύ όχημα που οδηγούσε πάνω στο πλήθος πριν επιτεθεί σε διερχόμενους με φτυάρι και μαχαίρι.

Δείτε ακόμη:

Σοκ στην Κίνα: Καβγάς στο λεωφορείο, προκάλεσε τον θάνατο 13 ανθρώπων (vid)

Ετικέτες
Exit mobile version