Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η “οικογενειακή” σχέση του Γιώργου Αυτιά με το τηλεοπτικό κοινό
ΕΛΛΑΔΑ

Η “οικογενειακή” σχέση του Γιώργου Αυτιά με το τηλεοπτικό κοινό

Η σχέση του Γιώργου Αυτιά με το τηλεοπτικό κοινό έχει αντέξει στη διαδρομή του χρόνου και μάλιστα γίνεται όλο και πιο στενή  Ο δημοσιογράφος καταγράφει διαρκή ρεκόρ τηλεθέασης με την εκπομπή Καλημέρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο Γιώργος Αυτάς από το ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν καταγράφει ποσοστά άνω του 40%, έχοντας ξεπεράσει πολλές φορές και […]

Γιώργος Αυτιάς

Η σχέση του Γιώργου Αυτιά με το τηλεοπτικό κοινό έχει αντέξει στη διαδρομή του χρόνου και μάλιστα γίνεται όλο και πιο στενή 

Ο δημοσιογράφος καταγράφει διαρκή ρεκόρ τηλεθέασης με την εκπομπή Καλημέρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Γιώργος Αυτάς από το ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν καταγράφει ποσοστά άνω του 40%, έχοντας ξεπεράσει πολλές φορές και το 50%, πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό των ιδιωτικών καναλιών.

Στην τελευταία εκπομπή πριν τα Χριστούγεννα, ο Γιώργος Αυτιάς έστειλε τις ευχές του σε κάθε οικογένεια, μαζί με ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για την εμπιστοσύνη.

Χειμαρρώδης και ειλικρινής, έκανε μιλώντας στο TV Κους Κους του Ελεύθερου Τύπου, τις προβλέψεις του για το νέο έτος.

Σε ερώτηση για το πώς καταφέρνει τέτοιες πρωτιές και σαρωτικά ποσοστά, δήλωσε πως παλεύει καθημερινά.

“Η συμφωνία με τον ΣΚΑΪ ήταν δύο λέξεις «προχώρα ελεύθερα». Από την πρώτη στιγμή έπεσα στη θάλασσα του ανταγωνισμού και η εκπομπή από την πρώτη μέρα αγκαλιάσθηκε από τον κόσμο.

Τιμή και ευθύνη, παλεύουμε συνεχώς όχι για την τηλεθέαση, αλλά για να ενημερώνεται σωστά ο κόσμος. Τέσσερις ώρες γεμάτες θέματα, αφού η κοινωνία έχει περάσει από τρία Μνημόνια, με σκληρότερο το τελευταίο, που «έκοψε» ακόμη και από ανθρώπους που δεν είναι προνομιούχοι.

Έκοψε το ΕΚΑΣ, δηλαδή 230 ευρώ το μήνα, σε 380.000 χαμηλοσυνταξιούχους των 700 ευρώ. Ξέρετε τι είναι να παίρνεις 700 ευρώ και να σε πάνε στα 470; Μπήκε φόρος 6% σε κύριες και επικουρικές! Μπήκαν διπλές ασφαλιστικές εισφορές σε εργαζομένους…

Ο εργαζόμενος έγινε εργοδότης σε μία νύχτα. Έχουμε 4.400.000 ανθρώπους που χρωστούν στην εφορία και 1.100.000 που είναι σε κατάσχεση, ενώ 1.800.000 βρίσκονται σε διαδικασία κατάσχεσης. Όλα αυτά τι είναι;”, λέει χαρακτηριστικά.

Όσο για την αναφορά στο όνομά του από το στόμα του ίδιου του πρωθυπουργού, εξηγεί πως θα συνεχίσει να παραθέτει στοιχεία νόμων που ψηφίζει η κυβέρνησή του, όπως έκανε και επί κυβέρνησης Σαμαρά ή Γιώργου Παπανδρέου.

“Είναι συνταγματική υποχρέωσή μου. Είναι υποχρέωση του δημοσιογράφου και καθήκον του.

Η επιστημονική ομάδα της εκπομπής αποτελείται από άτομα υψηλού επιστημονικού κύρους όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Απλά οι διαπιστώσεις της εκπομπής πονούν όσο και τα μέτρα που ψηφίζονται από τις κυβερνήσεις! Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό και η κριτική αναφορά του επαληθεύει αυτό που λέει ο κόσμος ότι «το είπε ο Αυτιάς»”.

Ο επιτυχημένος δημοσιογράφος φτάνει στο γραφείο στις 2 το πρωί, δηλαδή 4 ώρες πριν αρχίσει η εκπομπή, ενώ όλες τις άλλες μέρες είναι από τις 7.30 με έναν καλό καφέ.

Το Καλημέρα είναι η εκπομπή της ελληνικής οικογένειας

“Μιλάμε για το φοιτητικό επίδομα, το μισθό του πατέρα, την ακρίβεια για τη μητέρα που ψωνίζει, τις σκοτούρες των ζευγαριών, τις δυσχέρειες με το Δημόσιο, τη σύνταξη της γιαγιάς. Να φανταστείτε ότι τελευταία με το θέμα της Εκκλησίας χιλιάδες ιερείς μου έστειλαν e-mails λέγοντάς μου: «Βάλε πλάτη, παλικάρι μας».

Καταφέραμε να είναι η εκπομπή μετά από τόσα χρόνια της ελληνικής οικογένειας. Πόνεσα γι’ αυτό, διάβασα, δούλεψα”.

Τέλος, κάνει τις προβλέψεις του για το οικονομικό-πολιτικό πεδίο το νέο έτος που έρχεται

Χωρίς νέες θέσεις εργασίας, χωρίς μειώσεις φόρων και εισφορών, χωρίς ψαλίδισμα των υπερβολικών πλεονασμάτων και χωρίς ένα σταθερό φορολογικό και ασφαλιστικό πεδίο 10ετίας θα βράζουμε σε μικρές πτήσεις, δυστυχώς… Με 4% ανάπτυξη μόνο 50.000 θέσεις εργασίας εξασφαλίζουμε. Δηλαδή ακόμη και με 4% θέλουμε 20 χρόνια για να βρουν δουλειά 1.000.000 Έλληνες.

Δυστυχώς, στη χώρα μας αποφασίζουν για το μέλλον της αρκετοί που δούλεψαν λίγο…”, καταλήγει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις