Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Aντιεξουσιαστές βανδάλισαν pet shops για τη θανάτωση των τζάγκουαρ (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Aντιεξουσιαστές βανδάλισαν pet shops για τη θανάτωση των τζάγκουαρ (pics)

Δυο καταδρομικές επιθέσεις στον ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης και σε pet shops της συμπρωτεύουσας, πραγματοποίησαν ομάδες αναρχικών Aφορμή η υπόθεση θανάτωσης δυο τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. «Οι ζωολογικοί κήποι θεωρούνται χώροι κοινωνικής αναψυχής και διασκέδασης. Εκατοντάδες άνθρωποι διαφόρων ηλικιών-κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά-επισκέπτονται καθημερινά τους ζωολογικούς κήπους και τα εθνικά πάρκα, για να χαζέψουν κάθε λογής –άγρια και […]

Aντιεξουσιαστές βανδάλισαν pet shops για τη θανάτωση των τζάγκουαρ

Δυο καταδρομικές επιθέσεις στον ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης και σε pet shops της συμπρωτεύουσας, πραγματοποίησαν ομάδες αναρχικών

Aφορμή η υπόθεση θανάτωσης δυο τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

«Οι ζωολογικοί κήποι θεωρούνται χώροι κοινωνικής αναψυχής και διασκέδασης. Εκατοντάδες άνθρωποι διαφόρων ηλικιών-κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά-επισκέπτονται καθημερινά τους ζωολογικούς κήπους και τα εθνικά πάρκα, για να χαζέψουν κάθε λογής –άγρια και μη- ζώα.

Από την παρέμβαση στον ζωολογικό κήπο / Φωτογραφία: indymedia

Για να περάσουν την ώρα τους ευχάριστα, υποστηρίζοντας πολλές φορές την μεγαλύτερη αντίφαση ότι επιδιώκουν να έρθουν σε επαφή με τη φύση» αναφέρουν, αρχικά, στο κείμενο που ανάρτησαν.

«Όμως αναρωτήθηκε ποτέ του κανείς, τί πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτή τη συνθήκη; Εκατοντάδες ζώα ζούνε αιχμάλωτα μέσα στα κλουβιά του θεάματος, αφού έχουν απαχθεί από το φυσικό τους περιβάλλον. Αρπάζονται βίαια και καταδικάζονται σε μια “ζωή” στοιβαγμένη μέσα σε ένα κλουβί, μέχρι να πεθάνουν. Διαιωνίζουν την αιχμαλωσία τους, αφού αναπαράγονται μέσα στη φυλακή».

Από την παρέμβαση στον ζωολογικό κήπο / Φωτογραφία: indymedia

Τα μέλη της Terra Incognita αναφέρουν επίσης ότι «ο εγκλεισμός είναι βασανισμός και όποιος απολαμβάνει αυτή τη συνθήκη ως θέαμα, είναι συνένοχος. Οι ίδιοι επιδιώκουμε όλο και περισσότερο να αποξενωθούμε από τη φύση και τα ζώα, αστικοποιώντας διαρκώς τις ζωές μας.

Από την παρέμβαση στον ζωολογικό κήπο / Φωτογραφία: indymedia

Ως ανθρώπινο είδος (από τη στιγμή που όρισε την ύπαρξή και τις ανάγκες του ανώτερες από τις υπόλοιπες) ρημάζουμε διαρκώς τον πλανήτη για τις υπερανάγκες μας, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των υπολοίπων. Σκοτώνουμε καθημερινά εκατομμύρια ζώα, για τροφή, ένδυση και αναψυχή. Αν αντιλαμβανόμασταν τα ζώα ισάξια με τους εαυτούς μας , μόνο τότε θα αντιλαμβανόμασταν την βιαιότητα της συνθήκης και το βάρος των ευθυνών μας» καταλήγουν.

Από την παρέμβαση στον ζωολογικό κήπο / Φωτογραφία: indymedia

Ακολούθησε η καταδρομική «επίθεση», με ενημερωτικά φυλλάδια και συνθήματα με σπρέι, σε pet shops της Θεσσαλονίκης, από τη Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή.

Aπό την εξόρμηση αντιεξουσιαστών σε pet shops / Φωτογραφία: indymedia Aπό την εξόρμηση αντιεξουσιαστών σε pet shops / Φωτογραφία: indymedia Πανό που αναρτήθηκε στον ζωολογικό κήπο / Φωτογραφία: indymedia

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις