Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Όταν το σεξ, γίνεται επικίνδυνο – Τρεις αλλεργίες που μπορεί να σε στείλουν στα επείγοντα
ΥΓΕΙΑ

Όταν το σεξ, γίνεται επικίνδυνο – Τρεις αλλεργίες που μπορεί να σε στείλουν στα επείγοντα

Μπορεί το σεξ να μας αρέσει πολύ, όμως δεν παύει να είναι γεμάτο κινδύνους. Γι’ αυτό, απαιτείται ενημέρωση και προσοχή. Τρεις τουλάχιστον αλλεργίες που μπορεί να προκληθούν από το σεξ, είναι ικανές να μας στείλουν στα επείγοντα: Αλλεργία στο σπέρμα Σχεδόν μία στις δέκα γυναίκες έχουν κάποια αλλεργία στο σπέρμα. Το 12% των γυναικών αντιμετωπίζει […]

Μπορεί το σεξ να μας αρέσει πολύ, όμως δεν παύει να είναι γεμάτο κινδύνους.

Γι’ αυτό, απαιτείται ενημέρωση και προσοχή. Τρεις τουλάχιστον αλλεργίες που μπορεί να προκληθούν από το σεξ, είναι ικανές να μας στείλουν στα επείγοντα:

Αλλεργία στο σπέρμα

Σχεδόν μία στις δέκα γυναίκες έχουν κάποια αλλεργία στο σπέρμα. Το 12% των γυναικών αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Τα συμπτώματα γίνονται αντιληπτά ακόμη και μια ώρα μετά την σεξουαλική επαφή, κυρίως σε ηλικίες των 20 έως 30 ετών. Αυστραλοί επιστήμονες από την άλλη, συνδέουν την αλλεργία στο σεξ με την ενδομητρίωση, μια σοβαρή πάθηση που πλήττει μία στις δέκα γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αλλεργία στο προφυλακτικό

Οι πρωτεΐνες στο λάτεξ που έχουν τα προφυλακτικά δεν είναι τόσο φιλικές, με αποτέλεσμα πολλοί άνδρες να είναι αλλεργικοί στα προφυλακτικά. Το ίδιο μπορεί να παρουσιάσουν και οι γυναίκες, καθώς πολλές αισθάνονται φαγούρα ή κάψιμο κατά την διάρκεια αλλά και μετά το σεξ.

Το λάτεξ που παρουσιάζεται και σε άλλες περιπτώσεις όπως χειρουργείο, οδοντιατρικές εργασίες κ.λπ. ή ακόμη και σε τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες αντίστοιχες με αυτές που βρίσκονται στο λάτεξ όπως τα κάστανα, οι μπανάνες, τα αβοκάντο, θα πρέπει να αποφεύγεται.

Αλλεργία στον ερωτικό μας σύντροφο

Η κατανάλωση συγκεκριμένου φαγητού πριν σας φιλήσει ο σύντροφος σας, μπορεί να προκαλέσει αλλεργικό σοκ σε εσάς ή τον παρτενέρ σας. Οι κοκκινίλες και ο κνησμός θα σας «ειδοποιήσουν» ώστε να αντιδράσετε γρήγορα. Επικίνδυνη όμως είναι και η λήψη φαρμάκων, καθώς ο σύντροφός σας πιθανόν να είναι αλλεργικός σε κάποια από αυτά. Σε αυτή την περίπτωση η επαφή με τα κολπικά υγρά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις