Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μοναδικό εύρημα: Αρχαιολόγοι βρήκαν απολιθωμένο άλογο με χαλινάρια (pics)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μοναδικό εύρημα: Αρχαιολόγοι βρήκαν απολιθωμένο άλογο με χαλινάρια (pics)

Ένα σπάνιο εύρημα έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι στην Πομπηία Bρήκαν πετρωμένα άλογα, στην πλήρη μορφή τους, τα οποία σκοτώθηκαν στην ηφαιστειακή έκρηξη στην Πομπηία. Η εκπληκτική ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε έξω από τα τείχη της πόλης, στο Civita Giulianaστα βόρεια της Πομπηίας, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του χώρου. Η ανασκαφή στην περιοχή αποκάλυψε ένα οίκημα που οι […]

άλογο

Ένα σπάνιο εύρημα έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι στην Πομπηία

Bρήκαν πετρωμένα άλογα, στην πλήρη μορφή τους, τα οποία σκοτώθηκαν στην ηφαιστειακή έκρηξη στην Πομπηία.

Η εκπληκτική ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε έξω από τα τείχη της πόλης, στο Civita Giulianaστα βόρεια της Πομπηίας, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του χώρου.

Η ανασκαφή στην περιοχή αποκάλυψε ένα οίκημα που οι αρχαιολόγοι θεωρούν πως πρόκειται για τα ερείπια ενός στάβλου.

Όπως είπε ο επικεφαλής των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο, Μάσιμο Οσάνα, στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η «βίλα των Μυστηρίων» ανήκε σε έναν υψηλόβαθμο στρατιωτικό αξιωματούχο, πιθανώς στρατηγό.

Η «βίλα των Μυστηρίων είχε θέα στον Κόλπο της Νάπολης και στο νησί Κάπρι. Ανακαλύφθηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα, αλλά γρήγορα, οι αρχαιολόγοι την έθαψαν ξανά.

Η έκρηξη του Βεζούβιου κατέστρεψε την Πομπηία το 79 μ.Χ. Τα άλογα, όπως είπε ο Οσάνα, πέθαναν είτε από ασφυξία από την ηφαιστειακή τέφρα ή από τους καυτούς ατμούς.

Το ένα άλογο, είχε χαλινάρια και σέλα!

Από τον σκελετό του, πιστεύουν ότι ήταν ενήλικο με ύψος περίπου 150 εκατοστά.

Δεδομένου ότι τα άλογα ήταν μάλλον μικρότερα εκείνη την περίοδο, οι ειδικοί λένε ότι ήταν εξαιρετικά μεγάλο για την εποχή του.

Αυτό, μαζί με το γεγονός ότι εντοπίστηκαν από το κεφάλι του ίχνη ιμάντα σε πολύτιμο σίδηρο και χαλκό, υποδηλώνει ότι το ζώο ήταν ένα ειδικά εκτρεφόμενο άλογο, πιθανώς μεγάλης αξίας.

Αρχαιολόγοι βρήκαν πετρωμένα άλογα σε στάβλο στην Πομπηία (pics) - Media Gallery Αρχαιολόγοι βρήκαν πετρωμένα άλογα σε στάβλο στην Πομπηία (pics) - Media Gallery 6 Αρχαιολόγοι βρήκαν πετρωμένα άλογα σε στάβλο στην Πομπηία (pics) - Media Gallery 5 Αρχαιολόγοι βρήκαν πετρωμένα άλογα σε στάβλο στην Πομπηία (pics) - Media Gallery 2 Αρχαιολόγοι βρήκαν πετρωμένα άλογα σε στάβλο στην Πομπηία (pics) - Media Gallery 3

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις