Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Θρήνος στην Ινδονησία: Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί, δυσκολεύονται οι διασώστες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρήνος στην Ινδονησία: Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί, δυσκολεύονται οι διασώστες

Τουλάχιστον 281 μέχρι στιγμής οι νεκροί στην Ινδονησία, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους χίλιους, εξαιτίας του τσουνάμι  «Ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται, όπως και ο απολογισμός των ζημιών», προειδοποίησε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, διευκρινίζοντας πως 57 άνθρωποι παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι. Ο προηγούμενος απολογισμός τον οποίο είχαν δημοσιοποιήσει οι […]

Τουλάχιστον 281 μέχρι στιγμής οι νεκροί στην Ινδονησία, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους χίλιους, εξαιτίας του τσουνάμι 

«Ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται, όπως και ο απολογισμός των ζημιών», προειδοποίησε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, διευκρινίζοντας πως 57 άνθρωποι παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι.

Ο προηγούμενος απολογισμός τον οποίο είχαν δημοσιοποιήσει οι αρχές της Ινδονησίας έκανε λόγο για 222 νεκρούς.

Αρχικά, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν επρόκειτο για ένα τσουνάμι, αλλά για μια πλημμυρίδα και κάλεσαν τον πληθυσμό να μην πανικοβληθεί.

«Ήταν λάθος, εκφράζουμε τη λύπη μας» παραδέχθηκε κατόπιν ο Νουγκρόχο.

Στις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας κι αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένα τεράστιο κύμα να καταπλακώνει τα πάντα κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του συγκροτήματα ποπ Seventeen. Τα μέλη του εκσφενδονίζονται εκτός της σκηνής από τα ορμητικά νερά.

Καθώς έπεσε η νύχτα, οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται για τον εντοπισμό των αγνοουμένων κάτω από τα συντρίμμια.

Ωστόσο, διασώστες και ασθενοφόρα δυσκολεύονται να φθάσουν στις πληγείσες περιοχές, καθώς οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί από χαλάσματα, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και πεσμένα δέντρα.

Η ετυμηγορία των αρχών είναι ότι το τσουνάμι προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα. Η πόλη Sunda Strait βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Java και Sumatra και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ξηράς μεταξύ της θάλασσας Java και του Ινδικού Ωκεανού.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου Κρακατόα, που προκάλεσε το φονικό τσουνάμι:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις