Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ηλιόπουλος: Η Αθήνα πρέπει να είναι περήφανη για τις μεταναστευτικές της κοινότητες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Η Αθήνα πρέπει να είναι περήφανη για τις μεταναστευτικές της κοινότητες

Υπερήφανη θα πρέπει να είναι η Αθήνα για τις μεταναστευτικές της κοινότητες σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτεύουσα Νάσο Ηλιόπουλο Ως βασικούς του αντιπάλους ονοματίζει «τις πληγές που η κρίση έχει αφήσει σε αυτή την πόλη. Είναι οι μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και η άνοδος της ακροδεξιάς». Υποστηρίζει ότι «δεν αντιμετωπίζει την Αθήνα […]

Νάσος Ηλιόπουλος

Υπερήφανη θα πρέπει να είναι η Αθήνα για τις μεταναστευτικές της κοινότητες σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτεύουσα Νάσο Ηλιόπουλο

Ως βασικούς του αντιπάλους ονοματίζει «τις πληγές που η κρίση έχει αφήσει σε αυτή την πόλη. Είναι οι μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και η άνοδος της ακροδεξιάς».

Υποστηρίζει ότι «δεν αντιμετωπίζει την Αθήνα ως αφετηρία για άλλους πολιτικούς σχεδιασμούς». Για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του δηλώνει ότι «ήταν πολύ μεγάλη τιμή να δουλέψω με την ομάδα του Υπουργείου Εργασίας».

Επιτίθεται στον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Καμίνη για τον οποίο δηλώνει ότι «λειτούργησε περισσότερο με το βλέμμα στην κεντρική πολιτική σκηνή και πολύ λιγότερο στα προβλήματα των ανθρώπων της πόλης”.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ζητά τη συμμετοχή του κόσμου και θέτει ως βασικό στόχο, τη δημιουργία μιας δημοτικής αρχής που «θα ασχοληθεί με όλα αυτά που μπορεί να φαίνονται ‘μικρά’ αλλά αποτελούν όρο αξιοπρέπειας για την ζωή των πολιτών».

Κληθείς να σχολιάσει συνθήματα της καμπάνιας του Κώστα Μπακογιάννη, μιλά για «ένα μεγάλο πρόβλημα του σύγχρονου πολιτικού λόγου που είναι ότι πολλές φορές εμφανίζεται τόσο στρογγυλός που μπορεί να χωράει τους πάντες, ακριβώς επειδή δεν λέει τίποτα».

Στην κριτική του προς τον κ. Μπακογιάννη, σημειώνει επιπλέον ότι «πολέμησε την απλή αναλογική».

Τον κατηγορεί και για «απότομη στροφή», συγκεκριμένα «από ένα ήπιο φιλελεύθερο προφίλ στην κεντρική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, ‘νόμος και τάξη’».

Ο υποψήφιος της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή πόλη» υποστηρίζει ότι κάτι δείχνει το «να ιεραρχήσεις ως πρώτο ζήτημα την αστυνόμευση».

Ειδικά μάλιστα «όταν επιλέγεις να το κάνεις μέσα από την γειτονιά εκείνη, που αποτέλεσε το δοκιμαστικό σωλήνα για την εξάπλωση της επιρροής των νεοναζί».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις