Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Με ταξί σχεδίαζε να διαφύγει στην Αλβανία ο επικίνδυνος ληστής των Βιλίων
ΕΛΛΑΔΑ

Με ταξί σχεδίαζε να διαφύγει στην Αλβανία ο επικίνδυνος ληστής των Βιλίων

Του Πέτρου Καρσιώτη Με…ταξί απομακρύνθηκε από το κτίριο της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής ο 40χρονος Αλβανός δραπέτης, ο “ληστής των Βιλίων”, με ταξί επίσης σχεδίαζε να διαφύγει στην Αλβανία! Επιχείρηση “αστραπή” για τη σύλληψη  Ωστόσο, λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση των σχεδίων με τη βοήθεια φίλων του και συγγενών του, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας με δύναμη […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με…ταξί απομακρύνθηκε από το κτίριο της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής ο 40χρονος Αλβανός δραπέτης, ο “ληστής των Βιλίων”, με ταξί επίσης σχεδίαζε να διαφύγει στην Αλβανία!

Επιχείρηση “αστραπή” για τη σύλληψη 

Ωστόσο, λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση των σχεδίων με τη βοήθεια φίλων του και συγγενών του, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας με δύναμη της ΕΚΑΜ, λόγω της επικινδυνότητάς του, έφθασαν στο σπίτι όπου κρυβόταν στο Χαϊδάρι και με επιχείρηση-αστραπή τον συνέλαβαν.

Τραβούσε εύκολα πιστόλι

Ο λόγος για τον Αλβανό πιστολέρο, που τραβούσε με ευκολία πιστόλι, όπως λένε οι αξιωματικοί που τον κυνηγούσαν και μάλιστα άνοιξε πυρ και κατά αστυνομικού του τοπικού Σταθμού των Βιλίων όταν ήρθε αντιμέτωπος μαζί του στη διάρκεια ένοπλης ληστείας στα ΕΛ.ΤΑ.

Είχε συλληφθεί τραυματισμένος από πυρά αστυνομικού 

Σε εκείνη τη σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών στα τέλη Νοεμβρίου ο 40χρονος κακοποιός συνελήφθη τραυματισμένος από τα πυρά του αστυνομικού που διακινδύνευσε τη ζωή του για να τον συλλάβει μόνος.

Νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας

Μετά την νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρθηκε στο κελί της ασφάλειας Δυτικής Αττικής, όπου βρισκόταν έγκλειστος και ο συνεργός του στη ληστεία, Αλβανός επίσης, που είχε συλληφθεί μαζί με μία γυναίκα της συμμορίας, αργότερα.

Λιμάρισε τα κάγκελα του κελιού 

Εκεί, ξημερώματα της Τρίτης, λιμάρισε τα κάγκελα και μαζί με τον συνεργό του, απέδρασε.

Ο εξωτερικός σκοπός κινητοποιήθηκε και συνέλαβε με καταδίωξη τον έναν.

Διέφυγε αρχικά με ταξί από την περιοχή του τμήματος

Ο 40χρονος δραπέτης, όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, περπάτησε αρχικά, βρήκε σε κεντρικό δρόμο διερχόμενο ταξί, πήγε στο σπίτι της μητέρας του στο Χαϊδάρι και από εκεί με ταξί στην Καλλιθέα σε φίλο του.

Το ίδιο βράδυ βρέθηκε στο Χαϊδάρι 

Το ίδιο βράδυ βρέθηκε στο σπίτι στο Χαϊδάρι, όπου τον φιλοξενούσε ο γιος ενός ανδρόγυνου, εργαζομένων σε λαϊκή αγορά.

Απόγευμα Σαββάτου η επιχείρηση 

Απόγευμα του Σαββάτου οργανώθηκε η επιχείρηση με τους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ και ο 40χρονος πιστολέρο, συνελήφθη πριν προλάβει να αντιδράσει ενώ στην κατοχή του δεν βρέθηκε ούτε όπλο.

Εκείνο που δεν αποκαλύφθηκε είναι πως βρέθηκε η λίμα στο κελί. Ο ένας κακοποιός ισχυρίζεται ότι ο άλλος την είχε!

Η ληστρική επιδρομή στο σπίτι γυναίκας

Όπως είχε ανακοινώσει η αστυνομία με τη “μάχη των Βιλίων”, η συμμορία του Αλβανού πέραν των άλλων είχε εισβάλει και σε σπίτι 71χρονης στη Νέα Ιωνία και με την απειλή πιστολιών της είχαν αρπάξει ποσό 2.000 ευρώ και κοσμήματα.

Η έρευνα συνεχίζεται 

Η έρευνα για την πιθανή εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες ληστείες και σε σπίτια και σε άλλους στόχους συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις