Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τσουνάμι στην Ινδονησία: 222 νεκροί και 843 τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσουνάμι στην Ινδονησία: 222 νεκροί και 843 τραυματίες

Τσουνάμι που προκλήθηκε από την έκρηξη ηφαιστείου, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 222 ανθρώπων στην Ινδονησία. Κύματα ύψους έως και 20 μ. σάρωσαν τις ακτές, πλημμυρίζοντας εκατοντάδες σπίτια και ξενοδοχεία. Toυλάχιστον 843 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ πολλοί αγνοούνται, από το τσουνάμι που έπληξε τις νήσους Ιάβα και Σουμάτρα, όταν προκλήθηκε υποθαλάσσια κατολίσθηση, η οποία προκάλεσε την έκρηξη […]

Τσουνάμι που προκλήθηκε από την έκρηξη ηφαιστείου, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 222 ανθρώπων στην Ινδονησία.

Κύματα ύψους έως και 20 μ. σάρωσαν τις ακτές, πλημμυρίζοντας εκατοντάδες σπίτια και ξενοδοχεία.

Toυλάχιστον 843 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ πολλοί αγνοούνται, από το τσουνάμι που έπληξε τις νήσους Ιάβα και Σουμάτρα, όταν προκλήθηκε υποθαλάσσια κατολίσθηση, η οποία προκάλεσε την έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα.

O απολογισμός των θυμάτων είναι προσωρινός και αναμένεται να αυξηθεί, προειδοποιούν οι Αρχές της χώρας καθώς τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια κτιρίων και φθάνουν σε απομονωμένες περιοχές.

Όπως δήλωσε ο Πακ Νταρμόνο, επικεφαλής του ομίλου Jababeka, ιδιοκτησίας του οποίου είναι ένα θέρετρο που επλήγη από το τσουνάμι, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 90 σοροί ανθρώπων και «κάθε λεπτό που περνά ανασύρονται κι άλλες».

Πρόσθεσε δε ότι την ώρα της καταστροφής διέμεναν στο ξενοδοχείο 500 άτομα και πολλά εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με το ινδονησιακό πρακτορείο ειδήσεων ANTARA, 430 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, 9 ξενοδοχεία και δεκάδες σκάφη.

Ο σεισμολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν Μπεν Βαν ντερ Πλάιτζμ, δήλωσε ότι το τσουνάμι μπορεί να προκλήθηκε από μια «μερική κατάρρευση» του Ανάκ Κρακατόα.

Τα νερά από το τσουνάμι παρέσυραν τη σκηνή πάνω στην οποία έπαιζε τοπικό ροκ συγκρότημα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός μουσικού και του μάνατζερ της μπάντας. Οι υπόλοιποι αγνοούνται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις