Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συλλήψεις για το χάος στο Gatwick με τα μυστήρια drones
ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις για το χάος στο Gatwick με τα μυστήρια drones

Η αστυνομία του Σάσσεξ ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε δύο συλλήψεις που συνδέονται με το περιστατικό με τα drone που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου προκαλώντας χάος στον δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό αερολιμένα. Οι συλλήψεις έγιναν αργά την Παρασκευή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστή η είδηση ότι η βρετανική […]

Gatwick

Η αστυνομία του Σάσσεξ ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε δύο συλλήψεις που συνδέονται με το περιστατικό με τα drone που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου προκαλώντας χάος στον δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό αερολιμένα.

Οι συλλήψεις έγιναν αργά την Παρασκευή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστή η είδηση ότι η βρετανική αστυνομία έχει καταρτίσει μια λίστα πιθανών υπαιτίων του περιστατικού με τα μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ.

Το Gatwick  επαναλειτούργησε χθες Παρασκευή έπειτα από περισσότερες από 36 ώρες.

Τουλάχιστον 100.000 επιβάτες που περίμεναν να πετάξουν μεσούσης της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, εξέφρασαν την οργή τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα the Telegraph, ο δράστης πετούσε το drone γύρω από το κτίριο του αεροδρομίου και άναβε τα φώτα της συσκευής.

Μια περιγραφή από αυτόπτες μάρτυρες του drone θα επιτρέψει σε ειδικούς να καθορίσουν το μοντέλο.

Ο στρατός εξαφάνισε τα drones με όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τον ISIS 

Αφού τα drone «έκοβαν» ανενόχλητα βόλτες στους βρετανικούς αιθέρες προκαλώντας κομφούζιο στο αεροδρόμιο του Gatwick, ο στρατός χρησιμοποίησε μετά από 33 ώρες ένα αμυντικό σύστημα υψηλής τεχνολογίας για να τα εξαφανίσει.

Πρόκειται για το «drone dome», ένα αμυντικό σύστημα που αρχικά εντοπίζει το μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος, στη συνέχεια «κόβει« τις επικοινωνίες του και στη συνέχεια αναλαμβάνει τον έλεγχό του.

Το όπλο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί από τον βρετανικό στρατό για την απελευθέρωση της Μοσούλης και την εξουδετέρωση των drone του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», στην περίπτωση του Gatwick το σύστημα αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε νωρίτερα από τις βρετανικές αρχές με τους επιβάτες να εκφράζουν την οργή τους για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας ενός …παιχνιδιού.

Για να κάνουν λίγο πιο υποφερτή τη ζωή των ταξιδιωτών που έχουν εγκλωβιστεί, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου άρχισαν να μοιράζουν σοκολάτες και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις