Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Χειροπέδες σε ενεχυροδανειστή για αποδοχή κλοπιμαίων
ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε ενεχυροδανειστή για αποδοχή κλοπιμαίων

Του Πέτρου Καρσιώτη Ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου στον Πύργο Ηλείας συνελήφθη από την Αστυνομία με την κατηγορία ότι αγόραζε σε χαμηλές τιμές κοσμήματα και πλήθος άλλων χρυσαφικών από τα μέλη συμμορίας που καταέκλεβαν τα σπίτια! Είχαν “σαρώσει” τις μονοκατοικίες Η εμπλοκή του ενεχυροδανειστή, ως αποδέκτη των κλοπιμαίων της συμμορίας, προέκυψε μετά τη σύλληψη τριών κακοποιών, οι οποίοι […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου στον Πύργο Ηλείας συνελήφθη από την Αστυνομία με την κατηγορία ότι αγόραζε σε χαμηλές τιμές κοσμήματα και πλήθος άλλων χρυσαφικών από τα μέλη συμμορίας που καταέκλεβαν τα σπίτια!

Είχαν “σαρώσει” τις μονοκατοικίες

Η εμπλοκή του ενεχυροδανειστή, ως αποδέκτη των κλοπιμαίων της συμμορίας, προέκυψε μετά τη σύλληψη τριών κακοποιών, οι οποίοι είχαν “σαρώσει” μονοκατοικίες στον Πύργο και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Δρούσαν τους τελευταίους δύο μήνες

Όπως προέκυψε, η συμμορία των ληστρικών εισβολών, δρούσε τους τελευταίους δύο μήνες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου συνέλαβαν στην πόλη σε οργανωμένη επιχείρηση τρεις ημεδαπούς, ηλικίας, 20,30 και 35 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Συνελήφθη και ο 33χρονος ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου

Επίσης, συνελήφθη, αναφέρει η Αστυνομία, ένας 33χρονος υπεύθυνος ενεχυροδανειστηρίου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ως μέλος της σπείρας κατηγορείται ένας ακόμα συνεργός των συλληφθέντων, ηλικίας 20 ετών, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ η λεία της σπείρας 

Από την προανάκριση προέκυψε ότι  οι δράστες  είχαν διαπράξει τους τελευταίους δυο μήνες είκοσι έξι συνολικά κλοπές σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, αφαιρώντας συνολικά 10.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας μεγαλύτερης των 30.000 ευρώ.

Χτυπούσαν πρωινές ή απογευματινές ώρες 

Ενεργούσαν κυρίως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, διαρρηγνύοντας απομονωμένες μονοκατοικίες, με τη χρήση μεταλλικών εργαλείων, τα οποία πολλές φορές έβρισκαν στις… αυλές των σπιτιών, αφαιρώντας κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και χρηματικά ποσά.

Οι δράστες των κλοπών του παρέδιδαν τα χρυσαφικά 

Για τη σύλληψη του 33χρονου ενεχυροδανειστή, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ,  προέκυψε ότι οι δράστες του παρέδιδαν τα χρυσαφικά, τα οποία προέρχονταν από τις κλοπές.

Κατέσχεσαν και φορτηγό

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε ένα φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οι δράστες χρησιμοποιούσαν για να φθάνουν και να διαφεύγουν από τις κατοικίες που έβαζαν στο στόχαστρο.

Ερευνούν και για άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων 

Οι έρευνες για εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις