Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “ΔΕΠΑ, Λαυρεντιάδης, Πετσίτης – Καραμπινάτο σκάνδαλο”: Εξηγήσεις δίνουν οι βουλευτές στη Βουλή (LIVE)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“ΔΕΠΑ, Λαυρεντιάδης, Πετσίτης – Καραμπινάτο σκάνδαλο”: Εξηγήσεις δίνουν οι βουλευτές στη Βουλή (LIVE)

Με καταγγελία από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας πως η υπόθεση ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδης – Πετσίτης αποτελεί «καραμπινάτο σκάνδαλο» αλλά και προαναγγελία ειδικού δικαστηρίου ξεκίνησε η επίκαιρη επερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης, εκτός του φίλου και συμμαθητή Νίκου Παππά, βρίσκονται στη Βουλή προκειμένου να απαντήσουν σε ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τις σχέσεις του […]

ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΔ ΔΕΠΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Με καταγγελία από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας πως η υπόθεση ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδης – Πετσίτης αποτελεί «καραμπινάτο σκάνδαλο» αλλά και προαναγγελία ειδικού δικαστηρίου ξεκίνησε η επίκαιρη επερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης, εκτός του φίλου και συμμαθητή Νίκου Παππά, βρίσκονται στη Βουλή προκειμένου να απαντήσουν σε ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τις σχέσεις του Μανώλη Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου.

Στη Βουλή δεν βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς, αλλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογύρου. Η συζήτηση γίνεται κατόπιν ερώτησης 21 βουλευτών της ΝΔ.

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ανοίγοντας την συνεδρίαση παρουσίασε όλο το προβληματικό ιστορικό της υπόθεσης.

Παρέθεσε στοιχεία και συμπτώσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό καθώς εμφανίζουν έξι υπουργούς της κυβέρνησης, την κυρία Βασιλική Θάνου, τον κ. Μανώλη Πετσίτη αλλά και τον μετρ των offshore Αρτέμη Αρτεμίου να εμπλέκονται σε μια πρωτοφανή μεθόδευση εις βάρος της κρατικής ΔΕΠΑ.

Όλα αυτά, για να ευνοηθεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ακολούθως ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε παραπομπή όλων των εμπλεκόμενων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ σε ειδικό δικαστήριο στην επόμενη Βουλή.

Παράλληλα ο κ. Μάκης Βορίδης υπογράμμισε «αρμοδιότητα της Βουλής δεν είναι να αποδείξει την ενοχή. Εξαντλείται στις ενδείξεις και μετά ειδικό δικαστήριο . Σας συμβουλεύω να οργανωθείτε υπερασπιστικά».

Δείτε LIVE:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις