Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φώφη: Ανατρίχιασα ακούγοντας τον Τσίπρα να ξύνει τις πληγές του Εμφυλίου (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη: Ανατρίχιασα ακούγοντας τον Τσίπρα να ξύνει τις πληγές του Εμφυλίου (vid)

Την ανησυχία της για το διχαστικό κλίμα που καλλιεργείται εξέφρασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. «Ανησυχώ για το διχασμό, που καλλιεργούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» τόνισε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1. Ερωτηθείσα για τις δημοσκοπήσεις απάντησε: «Δεν ανησυχώ για το Κίνημα Αλλαγής, ανησυχώ για την Ελλάδα. Ο διχασμός και η πόλωση μόνο σε νέα αδιέξοδα […]

Φώφη-Γεννηματά.jpg

Την ανησυχία της για το διχαστικό κλίμα που καλλιεργείται εξέφρασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

«Ανησυχώ για το διχασμό, που καλλιεργούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» τόνισε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείσα για τις δημοσκοπήσεις απάντησε: «Δεν ανησυχώ για το Κίνημα Αλλαγής, ανησυχώ για την Ελλάδα. Ο διχασμός και η πόλωση μόνο σε νέα αδιέξοδα μπορούν να οδηγήσουν».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ συμπύκνωσε το μεγάλο δίλημμα των εκλογών που έρχονται στο εξής: «Προοδευτική ανατροπή με αλλαγή συσχετισμών ή διχασμός και νέα κρίση».

Οι μετεκλογικές συνεργασίες

Αναφερόμενη στις μετεκλογικές συνεργασίες η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε πως «αυτό που καθημερινά βλέπω και εισπράττω είναι ότι ο Έλληνας δεν είναι στο…τσεπάκι κανενός. Τώρα πια αξιολογεί όλα τα θέματα και τα βλέπει όλα και όλους από την αρχή. Μας ξαναζυγίζει όλους. Και με την ετυμηγορία του θα μας βάλει όλους στη θέση μας».

Σφοδρή επίθεση για τον «δήθεν προοδευτικό ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ υποτάχθηκε στις πιο συντηρητικές απαιτήσεις της Ευρώπης και συγκυβερνά με ακροδεξιό μόρφωμα».

«Πραγματικά με έκπληξη άκουσα τον Πρωθυπουργό στη Βουλή να λέει ότι είχε ακούσει ακραίους της ΝΔ να κατηγορούν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της «17 Νοέμβρη» και δεν κοιτούσε στο διπλανό έδρανο που βρισκόταν ο άνθρωπος, ο οποίος κατηγορούσε ακριβώς γι’ αυτό τον Ανδρέα Παπανδρέου στα βιβλία του και τώρα είναι συγκυβερνήτης του.

Ειλικρινά ανατρίχιασα ακούγοντας τον κ. Τσίπρα ξύνει τις πληγές του Εμφυλίου από το βήμα της Βουλής. Από το ίδιο βήμα που ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γιώργος Γεννηματάς έκλεισαν με τη φωνή τους αυτές τις πληγές. Είναι ντροπή να παίζεις με το συναίσθημα των ανθρώπων μόνο και μόνο για να πάρεις μερικά ψηφαλάκια».

Ερωτηθείσα για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο και την προειδοποίηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Αποστολάκη, η κα Γεννηματά σημείωσε ότι απαιτείται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

«Έχουμε πάντα το νου μας για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο», είπε η κ. Γεννηματα, σημειώνοντας ότι δεν προσφέρονται τα εθνικά θέματα για πολιτική αντιπαράθεση και αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση,

«Η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δεδομένη για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Ωστόσο προτεραιότητα για τη χώρα αποτελούν οι σχέσεις καλής γειτονίας και η διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή. Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή πρέπει να έχει η διπλωματία» επεσήμανε επίσης.

Η Φώφη Γεννηματά υπενθύμισε ότι «η χώρα έχει σημαντικές συμμαχίες, τις οποίες εξασφαλίσαμε επί Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες αναφέρθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και τις οποίες θα πρέπει να αξιοποιήσει».

«Εκπλήσσομαι ακούγοντας τον Πρωθυπουργό να λέει ότι η χώρα μας γίνεται ξανά ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή την ώρα που αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις προκλήσεις. Από παντού! Την ώρα που η Τουρκία προκαλεί καθημερινά, έχουμε αυτά τα προβλήματα με τα Σκόπια και προστίθενται σοβαρότατα θέματα και με την Αλβανική κυβέρνηση στα ζητήματα της περιουσίας των ομογενών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις