Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σκηνές… αστυνομικής ταινίας στον σταθμό ΗΣΑΠ στα Κάτω Πατήσια
ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνές… αστυνομικής ταινίας στον σταθμό ΗΣΑΠ στα Κάτω Πατήσια

Του Πέτρου Καρσιώτη Υποδύονταν τους επιβάτες του ηλεκτρικού, αλλά δεν ήταν. Επρόκειτο για αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι επιβιβάζονται σε μέσα σταθερής τροχιάς, ιδιαίτερα τις γιορτινές ημέρες της μεγάλης κίνησης κι έχουν το νου τους, σε πορτοφολάδες! Το απόγευμα της Τετάρτης, στον σταθμό των τρένων στα Κάτω Πατήσια, ξετυλίχτηκαν σκηνές αστυνομικής ταινίας με τους εκατοντάδες […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Υποδύονταν τους επιβάτες του ηλεκτρικού, αλλά δεν ήταν.

Επρόκειτο για αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι επιβιβάζονται σε μέσα σταθερής τροχιάς, ιδιαίτερα τις γιορτινές ημέρες της μεγάλης κίνησης κι έχουν το νου τους, σε πορτοφολάδες!

Το απόγευμα της Τετάρτης, στον σταθμό των τρένων στα Κάτω Πατήσια, ξετυλίχτηκαν σκηνές αστυνομικής ταινίας με τους εκατοντάδες επιβάτες να χειροκροτούν στο τέλος τους αστυνομικούς…

Λίγο πριν οι αστυνομικοί, με πολιτική περιβολή, είχαν ακούσει τις κραυγές μιας κοπέλας, επιβάτιδας του ηλεκτρικού, όταν αντελήφθη ότι ομάδα “ελαφροχέρηδων” είχαν δημιουργήσει τεχνητό συνωστισμό και της είχαν αρπάξει το πορτοφόλι.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν κοντά είδαν ότι πίσω από την “ομάδα κρούσης” βρίσκονταν άλλοι τέσσερις συνεργοί τους.

Οι δράστες της αρπαγής μόλις κατάλαβαν την παρουσία των αστυνομικών, άρχισαν να τρέχουν.

Ρίχτηκαν πίσω τους οι αστυνομικοί και λίγα λεπτά μετά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους δύο από τους έξι.

Οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες στο Τμήμα Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, όπου οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν σε πόσες αρπαγές πορτοφολιών εμπλέκεται η συγκεκριμένη ομάδα.

Πρόκειται για Αλβανούς κακοποιούς σχετικά νεαρής ηλικίας.

Ο τρόπος που έδρασαν δείχνει στους αστυνομικούς ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έδρασαν ως ομάδα με ξεχωριστούς για το κάθε μέλος ρόλους.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, άλλοι πλησιάζουν το υποψήφιο θύμα και προκαλούν γύρω του συνωστισμό.

Ενώ ο επιβάτης προσπαθεί να… ελευθερωθεί από την πίεση, έχει εξαφανιστεί το πορτοφόλι του.

Στους σταθμούς, υπάρχουν κι άλλοι συνεργοί, στους οποίους με τρόπο “ταχυδακτυλουργικό” φθάνει σαν σκυταλοδρομία το πορτοφόλι.

Σε πολλές περιπτώσεις αυτό βρίσκεται πεταμένο σε κάδους, χωρίς όμως το περιεχόμενο σε μετρητά, κάρτες και χρήσιμα έγγραφα του κατόχου.

Αστυνομικοί τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που αφαιρούσαν το πορτοφόλι μίας κοπέλας από την τσάντα της

Από τους 6 δράστες συνελήφθησαν οι δυο μετά από καταδίωξη.

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι επιβάτες στον σταθμό ΗΣΑΠ Πατησίων όταν μπροστά στα μάτια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις