Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μανταμάδο: Ο φαντάρος που κατήγγειλε το σύνθημα… τιμωρήθηκε
ΕΛΛΑΔΑ

Μανταμάδο: Ο φαντάρος που κατήγγειλε το σύνθημα… τιμωρήθηκε

Με απόσπαση τιμωρήθηκε ο φαντάρος που προ ημερών εντόπισε και κατήγγειλε ένα ναζιστικό σύνθημα που είχε γραφτεί σε τοίχο του στρατοπέδου στο Μανταμάδο της Λέσβου.  Το ζήτημα έχει λάβει πλέον και πολιτικές διαστάσεις. Βουλευτές του ΚΚΕ εγκαλούν, εμμέσως, την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για συμπόρευση με τους υπόδικους της Χρυσής Αυγής. Επρόκειτο για το ρητό του […]

φαντάρος

Με απόσπαση τιμωρήθηκε ο φαντάρος που προ ημερών εντόπισε και κατήγγειλε ένα ναζιστικό σύνθημα που είχε γραφτεί σε τοίχο του στρατοπέδου στο Μανταμάδο της Λέσβου. 

Το ζήτημα έχει λάβει πλέον και πολιτικές διαστάσεις.

Βουλευτές του ΚΚΕ εγκαλούν, εμμέσως, την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για συμπόρευση με τους υπόδικους της Χρυσής Αυγής.

Επρόκειτο για το ρητό του στρατάρχη της ναζιστικής Γερμανίας και καταδικασμένου για εγκλήματα πολέμου Εριχ Φον Μάινσταϊν: «Η αυτοπεποίθηση των απλών στρατιωτών εξαρτάται απόλυτα από την δύναμη του χαρακτήρα του διοικητή τους».

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρο Τάσσο, Λιάνα Κανέλλη και Θανάση Παφίλη, ο φαντάρος τιμωρήθηκε για την καταγγελία που έκανε.

Τελικά, παρά τη θέλησή του αποσπάστηκε στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) στην Αθήνα.

«Ο φαντάρος είχε ζητήσει να παραμείνει στη μονάδα που υπηρετεί. Γιατί με αυτό τον τρόπο εξέφραζε την πρόθεσή του να ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία σε παραμεθόρια μονάδα» σημειώνουν οι τρεις βουλευτές κάνοντας λόγο για «εκδικητική πράξη».

Στην ερώτησή τους προς τον Πάνο Καμμένο οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να μάθουν «τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει την αδικαιολόγητη απόσπαση του φαντάρου; Τι ενέργειες θα γίνουν από την κυβέρνηση ώστε να μην ξαναγραφτούν τέτοια συνθήματα σε στρατιωτικές μονάδες;».

Ο βουλευτής Σταύρος Τάσσος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες”.

“Παρά τις κορώνες περί μετώπων ενάντια στην Ακροδεξιά, συνεχώς προσκαλεί ναζιστές βουλευτές σε ασκήσεις και εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα πραγματοποιεί κοινές επισκέψεις μαζί με υπόδικους της Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Τάσσος ανέφερε χαρακτήρισε ως ύψιστη πρόκληση την «αναγραφή μιας τέτοιας φράσης στον τοίχο ενός ελληνικού στρατοπέδου» η οποία «δίνει τροφή για την ανάπτυξη φασιστικών και άλλων ακροδεξιών αντιλήψεων.

Αν είναι δυνατόν οι πολιτικοί απόγονοι και οι θαυμαστές ανθελλήνων συνεργατών των ναζί, των ταγματασφαλιτών, των γερμανοτσολιάδων, των κουκουλοφόρων, των μαυραγοριτών, να είναι πατριώτες» είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις