Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ – “Οι τρομoκράτες ήθελαν να ισοπεδωθεί το κτίριο” (vids)
ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ – “Οι τρομoκράτες ήθελαν να ισοπεδωθεί το κτίριο” (vids)

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 02:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ  Από την έκρηξη, που ακούστηκε μέχρι και τη Νέα Σμύρνη, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Είχε προηγηθεί 45 λεπτά νωρίτερα (στις 01:45) τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα zougla και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Άγνωστος προειδοποιούσε […]

έκρηξη-στον-ΣΚΑΙ.jpg

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 02:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ 

Από την έκρηξη, που ακούστηκε μέχρι και τη Νέα Σμύρνη, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Είχε προηγηθεί 45 λεπτά νωρίτερα (στις 01:45) τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα zougla και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Άγνωστος προειδοποιούσε για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα».

Είναι πρωτοφανές ότι ο άγνωστος δράστης κάλεσε από εμφανή αριθμό.

Η στιγμή της έκρηξης:

Πράγματι, η ισχυρότατη βόμβα εξερράγη λίγα λεπτά μετά τις 02:30.

Ωστόσο η περιοχή είχε αποκλειστεί ήδη από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ το κτίριο είχε εκκενωθεί εγκαίρως.

Από την έκρηξη, έχουν προκληθεί εκτεταμένες υλικές ζημιές στην πρόσοψη τουλάχιστον τριών ορόφων των εγκαταστάσεων του του τηλεοπτικού σταθμού.

Ενώ από το οστικό κύμα έχουν σπάσει οι προστατευτικές μπάρες επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου.

Σε μαύρη τσάντα ο μηχανισμός

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, η βόμβα βρίσκονταν μέσα σε μαύρη τσάντα που άγνωστος τοποθέτησε ανάμεσα στα καλλωπιστικά φυτά μεταξύ του δρόμου και του κτιρίου.

Η οδός Εθνάρχου Μακαρίου και στα δυο ρεύματα της καθώς και οι παράπλευρες οδοί παραμένουν αποκλεισμένες από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Λίγη ώρα μετά, περίπου στις 04:00, το δρόμο μπροστά από το κανάλι έκλεισε και μία κλούβα των ΜΑΤ.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το συμβάν:

“17-12-2018 ΩPA 02.35 EKPHΞH A.E.M ΣTHN OΔO EΘNAPXOY MAKAPIOY ΣTO NEO ΦAΛHPO ΠΛHΣION EΓKATAΣTAΣEΩN THΛEOΠTIKOY ΣTAΘMOY. ΔE ΣHMEIΩΘHKAN TPAYMATIΣMOI ATOMΩN. EIXAN ΠPOHΓHΘEI ΠPOEIΔOΠOIHTIKA THΛEΦΩNHMATA ΣE MME KAI H ΠEPIOXH EIXE AΠOKΛEIΣTEI AΠO TIΣ AΣTYNOMIKEΣ ΔYNAMEIΣ”.

Στο σημείο βρέθηκε και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν λίγο πριν την έκρηξη στον ΣΚΑΙ, εργαζόμενος στο περίπτερο δίπλα ακριβώς στον ΣΚΑΙ που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας είπε στο newsit.gr: «Περίπου στις 3 το βράδυ σταμάτησε η κυκλοφορία στην Εθνάρχου Μακαρίου.

Βγήκα από το περίπτερο και είδα την αστυνομία να έχει αποκλείσει τον δρόμο. Μας έλεγαν να μείνουμε μέσα. Στις 2.37 έσκασε η βόμβα. Είδα ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο καπνού και ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Οι αστυνομικοί φώναζαν να μην βγούμε έξω και κοίταζαν αν υπήρχαν τραυματισμοί».

Τα πρώτα στοιχεία

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δείχνουν ότι οι τρομοκράτες έκαναν ένα μελετημένο χτύπημα στο οποίο χρησιμοποίησαν μια μεγάλη βόμβα.

Ο μηχανισμός και οι κινήσεις τους δείχνουν ότι οι δράστες είχαν εμπειρία, τόσο την κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη. Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν σύμφωνα μ τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών από 1 ως και 5 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεί δύο άτομα πλησίασαν λίγο μετά τη μία και μισή στο σημείο. Κινούνταν με μηχανή. Ο ένας εξ αυτών τοποθέτησε τη βόμβα κοντά στο πεζοδρόμιο, αλλά σε σημείο με οπτική επαφή με το κτίριο του ΣΚΑΙ.

Από τις πρώτες ενδείξεις και με βάση το γεγονός ότι έχουν λυγίσει τα κάγκελα και λείπει ένα μέρος του τοιχίου φαίνεται ότι οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα σε σακίδιο το οποίο άφησαν στα κάγκελα ή στη βάση από τα κάγκελα πάνω στον τοίχο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις