Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιστολή της οικογένειας Κατσίφα στον Τσίπρα: “Η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε την μέθοδο της Sigurimi”
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή της οικογένειας Κατσίφα στον Τσίπρα: “Η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε την μέθοδο της Sigurimi”

Επιστολή στον Πρωθυπουργό έστειλαν οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από αλβανικά πυρά στις 28 Οκτωβρίου Οι γονείς του ομογενούς ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει για να πέσει φως στην υπόθεση του γιου τους.  «Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς μέθοδο με αυτή που χρησιμοποιούσε η […]

Κηδεία Κατσίφα

Επιστολή στον Πρωθυπουργό έστειλαν οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από αλβανικά πυρά στις 28 Οκτωβρίου

Οι γονείς του ομογενούς ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει για να πέσει φως στην υπόθεση του γιου τους.

 «Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς μέθοδο με αυτή που χρησιμοποιούσε η Sigurimi κατά των Ελλήνων την εποχή της δικτατορίας, για να σκοτώσει τον χαρακτήρα του παιδιού μας»          

Μιλώντας στον ANT1, ο Γιάννης και η Βασιλεία Κατσίφα ζητούν να μάθουν πώς και γιατί ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

«Αυτό θέλουμε, αυτό ζητάμε. Να βγει η αλήθεια στο φως, το πόρισμα από την κυβέρνηση περιμένουμε. Πρέπει να μεσολαβήσει και το ελληνικό κράτος αλλά…».

«Ο Κωνσταντίνος μας δεν έφυγε από κάποια ασθένεια ή κάποιο ατύχημα αλλά θυσιάστηκε για το δικό του πιστεύω, για το άδικο που τον έπνιγε. Αυτό το άδικο που πνίγει όλους τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Ο γιος μας δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν. Ο γιος μας δεν πυροβόλησε ποτέ κατά των δολοφόνων του. Αντίθετα, οι δολοφόνοι του δεν έδρασαν σαν αστυνομικοί αλλά ως στυγνοί εκτελεστές χωρίς να τηρήσουν τις προβλεπόμενες απ’ το νόμο διαδικασίες.

Αν είχε κάνει κάτι μεμπτό θα μπορούσε να είχε συλληφθεί και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη όχι να εκτελεστεί εν’ ψυχρώ. Ενώ ο γιος μας ήταν σκοτωμένος, άνδρες της αλβανικής αστυνομίας εισέβαλαν στο σπίτι μας. Μας απείλησαν, μας προσέβαλαν, μας ανέκριναν βίαια, μας χτύπησαν. Ο γιος μας σκοτώθηκε το μεσημέρι και εμείς ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ το βράδυ.

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα εκφράζει την οργή της

«Πολύ παράπονο, πάρα πολύ, είμαστε οι ξεχασμένοι Έλληνες εδώ και το παιδί μου έδωσε τη ζωή του για αυτή τη σημαία, έχω οργή μέσα μου».

Στην επιστολή που έστειλαν στον πρωθυπουργό, οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα ζητούν να λάμψει φως στην υπόθεση του γιου τους.

Δεν κρύβουν πως απογοητεύτηκαν από την στάση που έχει κρατήσει το ελληνικό κράτος απέναντί τους.

Περίμεναν μάλιστα μάταια να πει κάτι ο Αλέξης Τσίπρας για τον γιο τους για τον λόγο αυτό και του έστειλαν και την επιστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δεν έκαναν ποτέ καμία δήλωση για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου.

«Κύριε Πρωθυπουργέ, ο Κωνσταντίνος μας δεν θα γυρίσει ξανά στο κατώφλι του σπιτιού μας αλλά δεν έφυγε ποτέ. Είναι εδώ, όχι για να δημιουργεί εντάσεις, αλλά για να υπερασπίζεται το δίκιο και την αξιοπρέπεια. Είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει την υποχρέωση που έχουμε απέναντι στην πατρίδα», αναφέρουν οι γονείς του στην επιστολή, σύμφωνα με το newsbomb.

Η επιστολή του Γιάννη και της Βασιλείας Κατσίφα καταλήγει με την επισήμανση ότι η δολοφονία του παιδιού τους πρέπει να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και τις εξουσίες σε Ελλάδα και Αλβανία.

Τονίζουν μάλιστα ότι «ο Κώστας μας είναι εδώ όπως σας αναφέραμε παραπάνω, όχι για να δημιουργήσει εντάσεις αλλά για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και τις εξουσίες. Οι δύο λαοί όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά τους ενώνουν πολλά. Η θυσία του παιδιού μας επιβάλλει να υπενθυμίζουμε αυτό το χρέος μέχρι να τον συναντήσουμε ξανά», καταλήγουν στην επιστολή τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις