Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αστυνομικοί ξυλοκοπούν δημοσιογράφους – Ανάμεσά τους και ένας από τους πιο γνωστούς διευθυντές ΜΜΕ (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικοί ξυλοκοπούν δημοσιογράφους – Ανάμεσά τους και ένας από τους πιο γνωστούς διευθυντές ΜΜΕ (vid)

Αστυνομικοί της Νικαράγουας ξυλοκόπησαν τουλάχιστον επτά δημοσιογράφους, ανάμεσά τους και έναν από τους πιο γνωστούς διευθυντές ΜΜΕ στη χώρα. Αυτή την εβδομάδα αστυνομικοί εισέβαλαν στα γραφεία του Κάρλος Φερνάντο Τσαμόρο και σε κτίρια ΜΚΟ, η λειτουργία των οποίων απαγορεύθηκε από τις αρχές. Το Σάββατο, δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στη Μανάγκουα και […]

Αστυνομικοί

Αστυνομικοί της Νικαράγουας ξυλοκόπησαν τουλάχιστον επτά δημοσιογράφους, ανάμεσά τους και έναν από τους πιο γνωστούς διευθυντές ΜΜΕ στη χώρα.

Αυτή την εβδομάδα αστυνομικοί εισέβαλαν στα γραφεία του Κάρλος Φερνάντο Τσαμόρο και σε κτίρια ΜΚΟ, η λειτουργία των οποίων απαγορεύθηκε από τις αρχές.

Το Σάββατο, δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στη Μανάγκουα και ο Τσαμόρο απαίτησε ενημέρωση για την έφοδο στα γραφεία του, την οποία χαρακτηρίζει παράνομη.

Αστυνομικοί βγήκαν από το αρχηγείο, χτύπησαν και κλώτσησαν τον Τσαμόρο, αλλά και τους άλλους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί για να καλύψουν το γεγονός.

Ρεπόρτερ του Reuters ανέφερε τουλάχιστον 7 δημοσιογράφους, εγχώριων και διεθνών ΜΜΕ, που δέχθηκαν χτυπήματα από αστυνομικούς, οι οποίοι τους έδιωξαν αποκαλώντας τους πραξικοπηματίες.

«Με χτύπησαν τρεις αστυνομικοί», είπε ο Νέστορ Άρσε, δημοσιογράφος ο οποίος δουλεύει στο εβδομαδιαίο περιοδικό Confidencial του Τσαμόρο.

«Με κλώτσησαν στο πόδι προσπαθώντας να με ρίξουν κάτω», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις