Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σοφία Νικολάου: «Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Νικολάου: «Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα»

Δηλώνει πως δεν αισθάνθηκε ποτέ απομακρυσμένη από τη μάχιμη πολιτική και πως στην κατάσταση που έχει οδηγηθεί η χώρα είναι επιτακτική ανάγκη να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να δραστηριοποιηθούμε. Η δικηγόρος κα Σοφία Νικολάου αναπτύσσει, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Alpha freepress, τις σκέψεις της για την Ελλάδα του αύριο. Κα Νικολάου, […]

Δηλώνει πως δεν αισθάνθηκε ποτέ απομακρυσμένη από τη μάχιμη πολιτική και πως στην κατάσταση που έχει οδηγηθεί η χώρα είναι επιτακτική ανάγκη να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να δραστηριοποιηθούμε.

Η δικηγόρος κα Σοφία Νικολάου αναπτύσσει, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Alpha freepress, τις σκέψεις της για την Ελλάδα του αύριο.

Κα Νικολάου, είστε μία μάχιμη δικηγόρος, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκετε τον χρόνο και δραστηριοποιείστε έντονα και στα κοινά της Αθήνας.

«Το ένα, δεν αποκλείει το άλλο. Πιστεύω πως, ανεξάρτητα του επαγγέλματος που κάνει ο καθένας, για να μπορέσουμε, επιτέλους, να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα στον τόπο μας, θα πρέπει να βρούμε και το χρόνο και τις ιδέες, αλλά, κυρίως, να έχουμε τη θέληση να ασχοληθούμε με τα κοινά.

Η Αθήνα είναι η πόλη που μένω, που εργάζομαι και, πραγματικά, θλίβομαι για την εικόνα που παρουσιάζει. Πάντα αφουγκραζόμουν τα προβλήματα των συμπολιτών μου και πάντα ψάχναμε μαζί λύσεις.

Όμως, πλέον, στην κατάσταση που έχει οδηγηθεί η χώρα είναι επιτακτική ανάγκη να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να δραστηριοποιηθούμε».

Θα είστε υποψήφια στην Α΄ Αθήνας, όπως ακούγεται το τελευταίο διάστημα, με τη ΝΔ;

«Το 2019 θα είναι ένα έτος πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων. Πιστεύω στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και πιστεύω ότι είμαστε όλοι μαζί έτοιμοι να δώσουμε όλες αυτές τις ξεχωριστές μάχες με βασικό στόχο, φυσικά, τη μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές.

Το μήνυμα που εκπέμπουμε όλοι στη ΝΔ και το μήνυμα που εκπέμπει και το συνέδριό μας είναι πως με τις αρχές μας, τις αξίες μας, το πρόγραμμά μας και κυρίως με ενότητα η χώρα μπορεί και θα πάει μπροστά».

Μεγάλο μέρος της κοινωνίας βλέπει με απαξίωση την πολιτική.

«Πράγματι, αυτό είναι κάτι που το βιώνω και εγώ στην καθημερινή μου επαφή με τους πολίτες στις γειτονιές. Υπάρχει μία άρνηση, κυρίως των νέων ανθρώπων, και, να σας πω, είναι λογικό μερικές φορές, γιατί οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονται προδομένοι.

Είναι, όμως, στο δικό μας χέρι να τους πείσουμε πως υπάρχει ελπίδα για να υλοποιήσουμε τα οράματά μας, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι και κοινά. Στόχος μου, λοιπόν, είναι να πείσω τους συμπολίτες μου, όχι μόνο να ψηφίσουν, αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση των προγραμματικών μας θέσεων.

Εγώ θα είμαι δίπλα τους και την επομένη των εκλογών για να λύσουμε τα προβλήματα. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Είστε από τους ανθρώπους που έχετε επιλέξει να βρίσκεστε στις γειτονιές της Αθήνας, να μιλάτε με τους πολίτες, να αφουγκράζεστε τα προβλήματά τους.

«Πάντα μου άρεσε να περπατώ στις γειτονιές της πόλης, να μιλώ με κατοίκους και επιχειρηματίες, να καταγράφω τα προβλήματα. Το τελευταίο διάστημα, με τους συνεργάτες μου, έχουμε ξεκινήσει μια σειρά συναντήσεων στις γειτονιές, όπου ενημερώνομαι για τα προβλήματα, αλλά ακούω και προτάσεις για λύσεις.

Γιατί οι κάτοικοι, οι άνθρωποι που βιώνουν το πρόβλημα πολλές φορές, είναι και αυτοί που ξέρουν καλύτερα τι χρειάζεται η περιοχή τους».

Τί σας λένε;

«Βασικό πρόβλημα παραμένει η οικονομία. Οι άνθρωποι ασφυκτιούν υπό το βάρος της ανεργίας και της υπέρμετρης φορολογίας. Για αυτό και εμείς έχουμε μία ξεκάθαρη θέση. Λιγότεροι φόροι για τον μισθωτό, τον ελεύθερο επαγγελματία και τον επιχειρηματία, έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία να αρχίσει να ανασαίνει.

Μου προκαλεί θλίψη να βλέπω τα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας κλειστά, και, όσα έχουν απομείνει στις μικρές γειτονιές, να παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί έχουμε ένα σπάταλο κράτος και μια κυβέρνηση που προτιμά να μοιράζει επιδόματα, ελπίζοντας πως θα εκβιάσει έτσι τους πολίτες. Με αυτόν τον τρόπο ανάπτυξη δεν γίνεται.

Είναι επιτακτική ανάγκη διαμόρφωσης ενός σταθερού και δίκαιου φορολογικού πλαισίου, για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, με περιορισμό των άσκοπων δαπανών το κράτους».

Είναι και το θέμα των οφειλών στην εφορία και τα κόκκινα δάνεια.

«Μα, φυσικά. Για αυτό η ΝΔ εισηγείται να υπάρξει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός. Από τη μία, αυτοί που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν όσα χρωστούν και, από την άλλη, οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που, ενώ έχουν τη δυνατότητα, δεν το κάνουν.

Για τους πρώτους, λοιπόν, που είναι η τεράστια πλειοψηφία, ερχόμαστε και λέμε “ρύθμιση 120 δόσεων” για να ανασάνουν οι πολίτες και να πάρει και κάποια χρήματα, έστω σταδιακά, το κράτος».

Στη ΝΔ σηκώνετε ψηλά και το θέμα της ανομίας.

«Το θέμα της ασφάλειας είναι πρωτίστως θέμα δημοκρατίας. Έχουμε, δυστυχώς, μια κυβέρνηση η οποία απαξιώνει, συνειδητά τους θεσμούς, χαϊδεύει τα αυτιά των μπαχαλάκηδων, αφήνει ελεύθερους εγκληματίες και τρομοκράτες.

Η κατάσταση, πλέον, είναι ανυπόφορη για όλους μας.

Είναι εικόνα αυτή που υπάρχει σήμερα στα πανεπιστήμια μας; Είναι εικόνα αυτή που υπάρχει κάθε βράδυ στο κέντρο της Αθήνας; Αυτά όλα την επομένη των εκλογών θα σταματήσουν.

Όποιος δεν σέβεται την περιουσία του άλλου, όποιος δεν σέβεται την περιουσία του κράτους, όποιος προβαίνει σε παραβατικές ενέργειες, θα βλέπει για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια τους νόμους να εφαρμόζονται. Τελεία και παύλα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις