Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ηχηρό μήνυμα από τους βουλευτές της ΝΔ – “Εκλογές, ανάπτυξη, ανασυγκρότηση”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρό μήνυμα από τους βουλευτές της ΝΔ – “Εκλογές, ανάπτυξη, ανασυγκρότηση”

Ηχηρό μήνυμα για ανάπτυξη, ανασυγκρότηση και έξοδο από την κρίση, έστειλαν οι βουλευτές της ΝΔ, μιλώντας στο 12ο συνέδριο του κόμματος. Την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες επισήμανε στην ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ ο Χρήστος Σταικούρας. Ο βουλευτής Φθιώτιδας και τομεάρχης Οικονομικών τόνισε πως έχει πλέον αποδειχθεί ότι η χώρα, με καπετάνιο […]

βουλευτές-συνέδριο

Ηχηρό μήνυμα για ανάπτυξη, ανασυγκρότηση και έξοδο από την κρίση, έστειλαν οι βουλευτές της ΝΔ, μιλώντας στο 12ο συνέδριο του κόμματος.

Την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες επισήμανε στην ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ ο Χρήστος Σταικούρας.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας και τομεάρχης Οικονομικών τόνισε πως έχει πλέον αποδειχθεί ότι η χώρα, με καπετάνιο τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό το πλήρωμα, δεν μπορεί να βρει την Ιθάκη της.

«Όσο πιο γρήγορα η κυβέρνηση κλείσει την προεκλογική περίοδο στην οποία έχει εισέλθει η χώρα τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας.

Ώστε οι πολίτες, μέσα από την ορθολογική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την είσοδο της χώρας σε ανοδικό εθνικό, πολιτικό, θεσμικό, κοινωνικό και οικονομικό σπιράλ.

Εμείς, όπως πάντα στα δύσκολα, καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της χώρας και στις προκλήσεις των καιρών.

Και θα το πράξουμε με ομοψυχία, με υπερηφάνεια για τη διαχρονική προσφορά της παράταξής μας, με αίσθημα ευθύνης για την πορεία της πατρίδας μας.

Θα πορευθούμε με εθνική αξιοπρέπεια και αξιοπιστία έναντι των εταίρων.

Με ακεραιότητα και εξωστρέφεια.Με διαφύλαξη της ασφάλειας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Με προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας.Με στήριξη όσων αδυνατούν να παρακολουθήσουν τους ρυθμούς ενός κόσμου που αλλάζει ταχύτατα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, «οι ανάγκες επιβάλλουν να κινηθούμε γρήγορα, αποτελεσματικά και ασυμβίβαστα, απαιτούν στιβαρή ηγεσία, σχέδιο, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα».

Όπως είπε μάλιστα, η ΝΔ έχει συνεκτικό σχέδιο που ενισχύει την ποσότητα και βελτιώνει τη σύνθεση του πλούτου της χώρας.

Επίσης βελτιώνει την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα και την εξωστρέφεια, διασφαλίζει την ατομική προκοπή και τη συλλογική ευημερία.

Οικοδομεί μια ανοικτή κοινωνία με την εμπέδωση της ασφάλειας και του δικαίου, υπηρετεί τον ριζοσπαστικό, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό.

Δηλαδή την αρμονική ισορροπία οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης και δίνει λύσεις σε πιεστικά προβλήματα, όπως είναι το δημογραφικό.

Πλησιάζει η μέρα που θα κλείσει ένας τετραετής κύκλος ανευθυνότητας, ιδεοληψιών και τυχοδιωκτισμού.

Και οι πολίτες θα ανοίξουν ένα νέο κύκλο υπευθυνότητας, αξιοπιστίας, μετριοπάθειας, σεμνότητας και αποτελεσματικότητας.

Και αυτόν τον κύκλο θα τον πορευθούν με τη Νέα Δημοκρατία. Τη Νέα Δημοκρατία η οποία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με σεβασμό και αναγνώριση της ιστορικής προσφοράς του κόμματος, ορθολογικά προσαρμοσμένη στα δεδομένα των καιρών, καλεί τους πολίτες, ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες και παλαιές κομματικές προτιμήσεις, να ενταχθούν στις τάξεις της.

Μας ενώνει ο στρατηγικός στόχος να ανασυγκροτήσουμε, σε σύγχρονες βάσεις, την πατρίδα μας.Είμαστε έτοιμοι. Ελλάδα μπορούμε» κατέληξε ο κ. Σταικούρας.

Μηταράκης: «Η πραγματική έξοδος από την κρίση θα έρθει από την ανάπτυξη, όχι από τα επιδόματα»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Νότης Μηταράκης κάνοντας λόγο για παλιές και φθαρμένες συνταγές.

Μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο βουλευτής Χίου τόνισε πως η χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία για 4 κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις.

«Όπως το 2012 κληθήκαμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια εντός ευρώ, έτσι και το 2019 θα κληθούμε να επανορθώσουμε τη ζημιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Να οδηγήσουμε τη χώρα στη δημιουργία, μακριά από την παραίτηση και τη μιζέρια» δήλωσε.

Επισήμανε πως αυτές τις μέρες συζητείται ο προϋπολογισμός του 2019, για τον οποίο είπε πως είναι στηριγμένος σε σαθρές βάσεις: την υπερφορολόγηση, τα υπερπλεονάσματα, τα επιδόματα.

«Μας γυρίζουν πίσω στην αρχή της κρίσης, επαναφέροντας τα βασικά διαρθρωτικά προβλήματα: ελλειμματικό ισοζύγιο πληρωμών και απουσία επενδύσεων ιδιωτικών και δημόσιων.

Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φτιάχνουν έναν καινούργιο μύθο: ότι κυβερνάνε μόνο 100 μέρες. Καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι μόλις παρέλαβαν, ενώ η αλήθεια είναι ότι τώρα παραδίδουν.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια ψήφισαν: Προσωπική διαφορά για τους παλιούς συνταξιούχους. Πετσόκομμα συντάξεων των νέων συνταξιούχων. Εξαΰλωση των συντάξεων χηρείας.

Εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών με εισφορές, αφού τους χλεύασαν ως “κίνημα της γραβάτας”. Ασφαλιστικές κρατήσεις στο 40% για τους μισθωτούς και το διαθέσιμο εισόδημά τους να εξαϋλώνεται λόγω υπερφορολόγησης.

Παρόλο που κομπάζουν ότι κάποια από αυτά δεν θα εφαρμοστούν, η αλήθεια είναι ότι σχεδίασαν και ψήφισαν την εξόντωση των Ελλήνων, κυρίως της μεσαίας τάξης» δήλωσε.

Πρόσθεσε πως χρειαζόμαστε ένα ασφαλιστικό που θα απαντά στην πιο επικίνδυνη πρόκληση: το δημογραφικό».

Τέλος, είπε πως η πραγματική έξοδος από την κρίση θα έρθει από την ανάπτυξη, όχι από τα επιδόματα.

Αυγενάκης: «Μπορούμε να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά δυνατή και τους Έλληνες ξανά υπερήφανους»

«Οι εκλογικές μάχες που έρχονται θα βρουν το κόμμα μας περισσότερο οργανωμένο, πιο λειτουργικό, πιο δυναμικό, περισσότερο εξωστρεφές, δίπλα στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία.

Μπορούμε να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά δυνατή και τους Έλληνες ξανά υπερήφανους. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε» δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είπε πως η καρδιά του κόμματος χτυπά σήμερα στο Athens Metropolitan Expo.

Τόνισε πως ήδη έχουν καταφθάσει εκατοντάδες σύνεδροι και παρατηρητές από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, από πολλά ευρωπαϊκά κράτη, αλλά κι εκτός Ευρώπης.

«Εύχομαι καλά αποτελέσματα, χρήσιμα για την παράταξή μας, χρήσιμα για τη χώρα μας» κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

Λαζαρίδης: «Στόχος μας η ενότητα, όραμα μας μια Ελλάδα περήφανη που αναπτύσσεται»

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, είμαστε πανέτοιμοι, ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε σκληρή προεκλογική αντιπαράθεση» δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε πως «στην κυβέρνηση είναι αδίστακτοι και επιχειρούν να εξαπατήσουν, επιστρέφουν στον λαϊκισμό, εκτοξεύουν λάσπη, σπρώχνουν την κοινωνία στην πόλωση και τον διχασμό».

«Τους παρακολουθούμε, αλλά δεν τους ακολουθούμε. Στόχος μας η ενότητα, όραμα μας μια Ελλάδα περήφανη που αναπτύσσεται. Τα είπαμε καθαρά.

Δεν θα κυρώσουμε την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, δεν παζαρεύομε την ιστορία και την τιμή του έθνους. Η ΝΔ είναι και θα είναι η παράταξη της εθνικής ευθύνης.

Δεσμευόμαστε να εργαστούμε για να φέρουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη παντού με ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος. Θα στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα με προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Δεσμευόμαστε για επενδύσεις και μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Πιστεύουμε στη δημιουργικότητα των Ελλήνων, πιστεύουμε στην Ελλάδα που προχωρά πιο δυνατά και ψηλά.

Στόχος μας η ενότητα των Ελλήνων. Θα τα καταφέρουμε και τώρα. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, όλοι και όλες μαζί ξέρουμε και μπορούμε να γράψουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία» σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης.

Ράπτη: «Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούμε να λέγονται Μακεδόνες οι Σκοπιανοί»

«Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούμε να λέγονται Μακεδόνες οι Σκοπιανοί», τόνισε από το βήμα του 12ου συνεδρίου της ΝΔ η Έλενα Ράπτη.

Η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «όποιος ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών να θυμάται ότι η ιστορία δεν θα του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό».

H κυρία Ράπτη άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για το θέμα της Εκκλησίας, ενώ εκτίμησε ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις