Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Από την κοκαΐνη του Εκουαδόρ στις οργανωμένες κλοπές “εμπορικών” αυτοκινήτων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την κοκαΐνη του Εκουαδόρ στις οργανωμένες κλοπές “εμπορικών” αυτοκινήτων

Του Πέτρου Καρσιώτη Προφυλακίστηκε τον Νοέμβριο ως ηγετικό μέλος της ομάδας που οργάνωσε τη μεταφορά 382 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία με συνεργό γιο πασίγνωστης αστρολόγου και τώρα κατηγορείται και ως αρχηγός οργάνωσης που έκλεβε αυτοκίνητα, τα μετέτρεπε σε ανταλλακτικά και τα διοχέτευε στη μαύρη αγορά! Ο λόγος για 63χρονο, ιδιοκτήτη μάντρας μεταχειρισμένων […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Προφυλακίστηκε τον Νοέμβριο ως ηγετικό μέλος της ομάδας που οργάνωσε τη μεταφορά 382 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία με συνεργό γιο πασίγνωστης αστρολόγου και τώρα κατηγορείται και ως αρχηγός οργάνωσης που έκλεβε αυτοκίνητα, τα μετέτρεπε σε ανταλλακτικά και τα διοχέτευε στη μαύρη αγορά!

Ο λόγος για 63χρονο, ιδιοκτήτη μάντρας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην περιοχή των Μεσογείων, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με το γιο του καθοδηγούσαν εξαμελή ομάδα, τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν “εμπορικά” χαμηλού κυβισμού,  αυτοκίνητα.

Τα μέλη της οργάνωσης,  ήταν εφοδιασμένα με ειδικό τεχνικό εξοπλισμό, ( laptops που συνδέονται με το διαγνωστικό των οχημάτων), καθώς και με παρεμβολείς σημάτων ( jammer ), προκειμένου να “σβήνουν” το σήμα που εξέπεμπαν τα G.P.S  των κατόχων τους.

Οι κλοπές γίνονταν κατόπιν «παραγγελιών» του αρχηγού, ανάλογα με τα οχήματα, που διέθετε στις εταιρείες του.

Η αναζήτηση και αφαίρεση οχημάτων γινόταν σε καθημερινή βάση, και πραγματοποιούνταν είτε τυχαία σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, είτε στοχευόμενα σε περιπτώσεις πληροφοριών ότι σε κάποιο σημείο ήταν σταθμευμένο συγκεκριμένο όχημα που τους ενδιέφερε.

Προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό των κλεμμένων οχημάτων, είτε από τους ιδιοκτήτες, είτε από την Αστυνομία,  αρχικά τα μετέφεραν σε απομονωμένα σημεία (πάρκα, δρόμους ερημικούς με ελάχιστη κυκλοφορία οχημάτων κ.α.) και στη συνέχεια προχωρούσαν σε εξονυχιστική έρευνα, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν συστήματα γεωγραφικού εντοπισμού ( GPS), που υπήρχαν στο εσωτερικό τους.

Τα οχήματα τα άφηναν σταθμευμένα στα παραπάνω σημεία για λίγες ημέρες και στην συνέχεια μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,  τα μετέφεραν σε διάφορες περιοχές της ανατολικής Αττικής, όπου τα παρέδιδαν σε άλλα  μέλη της ίδιας οργάνωσης.

Τα τελευταία,  τα αποσυναρμολογούσαν, προκειμένου, μέσα από εταιρεία εμπορίας ανταλλακτικών και τρακαρισμένων οχημάτων που διέθεταν, είτε να τα διαθέσουν προς πώληση είτε με αυτά να μετασκευάσουν τρακαρισμένα.

Ο  63χρονος αρχηγός, διαπιστώθηκε ότι τον τελευταίο χρόνο, κατεύθυνε συντόνιζε και επόπτευε τα λοιπά μέλη, με την βοήθεια του 37χρονου συγγενικού του προσώπου, επίσης συλληφθέντα.

Και οι δύο ήταν «αφανείς» ιδιοκτήτες εταιρειών, που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία τρακαρισμένων οχημάτων και πώλησης εξαρτημάτων αυτών, ενώ τα τελευταία χρόνια φαίνεται να είχαν επεκτείνει τον κύκλο εργασιών τους και στον τομέα της ενοικίασης οχημάτων.

Μάλιστα, η έδρα της επιχείρησης, είχε μετατραπεί σε «στρατηγείο» της οργάνωσης, όπου σχεδιάζονταν, όλα τα ζητήματα σχετικά με την λειτουργία της.

Κατά τη συνήθη δραστηριότητά τους, αγόραζαν τρακαρισμένα οχήματα, με σοβαρές συνήθως υλικές ζημιές και βλάβες, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Με τα εξαρτήματα που προέρχονταν από τα κλεμμένα οχήματα, τα επισκεύαζαν.

Στην συνέχεια, είτε τα πωλούσαν, είτε τα χρησιμοποιούσαν στις εταιρείες ενοικιάσεων που διέθεταν, προς ενοικίαση .

Επιπλέον, για τις τυχόν επισκευές που χρειάζονταν τα οχήματα των εταιρειών τους, επίσης χρησιμοποιούσαν ανταλλακτικά από τα κλεμμένα οχήματα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 10 έρευνες σε σπίτια, οχήματα, αποθήκες και καταστήματα σε περιοχές της Αττικής, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 48 κινητήρες αυτοκινήτων, με πλαστογραφημένους – παραποιημένους αριθμούς πλαισίου, 3 Ι.Χ. οχήματα, 3 Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, 34 μονάδες ABS, πλήθος από ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, ειδικός τεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση οχημάτων, δύο συσκευές εντοπισμού μηχανημάτων γεωγραφικού εντοπισμού (gps TRACKER ), μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών αυτοκινήτων, εργαλεία αποσυναρμολόγησης οχημάτων και το χρηματικό ποσό των 3.720 ευρώ.

Από τη μέχρι σήμερα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 16 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ εκτιμάται η συμμετοχή τους σε δεκάδες ακόμη περιπτώσεις, λειτουργώντας με την ίδια μεθοδολογία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις