Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εκκενώθηκε σχολείο στον Βόλο – Έπεσαν σοβάδες και τζάμια πάνω σε μαθητές!
ΕΛΛΑΔΑ

Εκκενώθηκε σχολείο στον Βόλο – Έπεσαν σοβάδες και τζάμια πάνω σε μαθητές!

Υπό διάλυση, κυριολεκτικά, βρίσκεται το Γενικό Ενιαίο Λύκειο στην περιοχή του Αλμυρού, στον Βόλο. Κατά τη διάρκεια μαθήματος έπεσαν σοβάδες και τζάμια, τραυματίζοντας, ελαφρά, κάποιους μαθητές στα πόδια. Το περιστατικό οδήγησε τη διοίκηση στην απόφαση να εκκενώσει το συγκρότημα, στέλνοντας τους 290 μαθητές του σε τρία διαφορετικά σχολεία. Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, πρόκειται για […]

σχολείο Βόλο σοβάδες

Υπό διάλυση, κυριολεκτικά, βρίσκεται το Γενικό Ενιαίο Λύκειο στην περιοχή του Αλμυρού, στον Βόλο.

Κατά τη διάρκεια μαθήματος έπεσαν σοβάδες και τζάμια, τραυματίζοντας, ελαφρά, κάποιους μαθητές στα πόδια.

Το περιστατικό οδήγησε τη διοίκηση στην απόφαση να εκκενώσει το συγκρότημα, στέλνοντας τους 290 μαθητές του σε τρία διαφορετικά σχολεία.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, κατά το οποίο «από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί».

Η ΕΛΜΕ εκφράζει τη βαθειά της ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών.

Παράλληλα, ασκεί δριμεία κριτικής στις κυβερνήσεις που «έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν αδιαφορία σχετικά με την κατάσταση των σχολικών μονάδων».

Όπως αναφέρουν τα στελέχη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, παρόμοια περιστατικά ανύπαρκτης συντήρησης και ατυχημάτων έχουν καταγραφεί και σε άλλα σχολεία της περιοχής.

Παράδειγμα, το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το 2ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας και το Ειδικό Σχολείο του συγκροτήματος του «Πολυκλαδικού».

Η ΕΛΜΕ απαιτεί άμεσο και συνεχή έλεγχο όλων των σχολικών υποδομών και την άμεση θέσπιση μέτρων πυροπροστασίας.

Ζητά επίσης τον στατικό έλεγχο και αντισεισμική θωράκιση των σχολείων και  γενναία χρηματοδότηση ώστε τα σχολεία να είναι ασφαλή.

Συγκεκριμένα για το ΓΕΛ Αλμυρού ζητά την απάντηση των αρμόδιων υπηρεσιών για το αν υπάρχει γενικότερο πρόβλημα καθώς και να μη διασπαστεί το σχολείο.

Σημειώνεται ότι με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το σχολείο εκκενώθηκε, προκειμένου να γίνουν έλεγχοι στατικότητας από κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

Η αυτοψία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις