Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι τηλεφωνικές απάτες τρόμου, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι τηλεφωνικές απάτες τρόμου, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Παρίσταναν συνήθως τους αστυνομικούς και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τους συγγενείς των… θυμάτων (!) στα οποία τηλεφωνούσαν. Αιφνιαδιασμένα εκείνα μέσα στη νύχτα, ακούγοντας απεγνωσμένες φωνές, που καλούσαν σε βοήθεια, εκλάμβαναν τους δράστες της απάτης, ως τους δικούς τους ανθρώπους. Ο “αστυνομικός” ζητούσε έως και 10.000 ευρώ! Άλλοτε άκουγαν ότι ο “αστυνομικός” […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Παρίσταναν συνήθως τους αστυνομικούς και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τους συγγενείς των… θυμάτων (!) στα οποία τηλεφωνούσαν.

Αιφνιαδιασμένα εκείνα μέσα στη νύχτα, ακούγοντας απεγνωσμένες φωνές, που καλούσαν σε βοήθεια, εκλάμβαναν τους δράστες της απάτης, ως τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο “αστυνομικός” ζητούσε έως και 10.000 ευρώ!

Άλλοτε άκουγαν ότι ο “αστυνομικός” ζητούσε μεγάλα ποσά που έφθαναν και τις 10.000 ευρώ για να μην “γίνει δικογραφία” σε βάρος των συγγενών τους για, υποτιθέμενα, τροχαία, που προκάλεσαν.

Άκουγαν τρομοκρατημένοι στο τηλέφωνο τα… παιδιά τους

Άλλοτε άκουγαν τον… γιο τους ή την… κόρη τους, να ζητούν δήθεν χρήματα για χειρουργική επέμβαση η νοσηλεία η για να γλιτώσουν τη… δικογραφία.

Πίσω από τα τηλεφωνήματα του τρόμου, κρυβόταν μια οργανωμένη συμμορία, η οποία εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια Μυτιλήνης.

Χειροπέδες σε δύο άνδρες και μια γυναίκα από τη… Γεωργία

Ήδη έχουν συλληφθεί  τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι υπήκοοι Γεωργίας, ενώ η Αστυνομία στην αττική αναζητά ένα ακόμη μέλος της συμμορίας, έναν Αλβανό, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στις Αρχές.

Του έστελναν τα μετρητά μέσω εταιρείας 

Στον τελευταίο οι υπόλοιποι τρεις απέστειλαν τα μετρητά που αποσπούσαν μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών.

Μεγάλο το εύρος του κυκλώματος

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το κύκλωμα των απατών είναι πολύ μεγαλύτερο και ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι αστυνομικές διευθύνσεις να λάβουν γνώση των στοιχείων.

Έως τώρα, επτά περιπτώσεις εξιχνιάστηκαν

Έως στιγμής έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απατών και απόπειρες απατών, που έγιναν σε ρυθμό… πολυβόλου, σε χρονικό διάστημα μόλις πέντε ημερών.

4.300 ευρώ από μόνο δύο θύματα

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν δύο ημεδαπούς, ηλικίας 74 και 90 ετών και να αποσπάσουν συνολικά από αυτούς το χρηματικό ποσό των 4.300 ευρώ.

Τα κινητά τηλέφωνα

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν τρία  κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις