Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / “Ο αδερφός μου”: Η ιστορία πίσω από το βίντεο των ημερών, είναι συγκλονιστική
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Ο αδερφός μου”: Η ιστορία πίσω από το βίντεο των ημερών, είναι συγκλονιστική

Η ταινία μικρού μήκους  «Ο αδελφός μου», που σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης έγινε viral Το βίντεο αποτυπώνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Η ταινία ήταν ιδέα της Χανιώτισσας Αλεξάνδρας Μανουσάκη που βίωσε την εμπειρία που έζησε η αδελφή της Taty όταν βρέθηκε στα Χανιά. Η Αλεξάνδρα μετακόμισε στην Κρήτη από την Νέα Υόρκη με σκοπό να αναλάβει […]

Η ταινία μικρού μήκους  «Ο αδελφός μου», που σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης έγινε viral

Το βίντεο αποτυπώνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η ταινία ήταν ιδέα της Χανιώτισσας Αλεξάνδρας Μανουσάκη που βίωσε την εμπειρία που έζησε η αδελφή της Taty όταν βρέθηκε στα Χανιά.

Η Αλεξάνδρα μετακόμισε στην Κρήτη από την Νέα Υόρκη με σκοπό να αναλάβει το οινοποιείο των γονιών της.

Όταν στα Χανιά βρέθηκε και η αδελφή της που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα ήθελε να της δείξει την πόλη, χωρίς να τα καταφέρει.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Μανουσάκη, «έχοντας μεγαλώσει στις ΗΠΑ, ήξερα ότι εκεί υπάρχουν νόμοι, κανόνες και σεβασμός στα Άτομα με Αναπηρία.

Φθάνοντας στα Χανιά κατάλαβα πόσο διαφορετικά και δύσκολα είναι τα πράγματα για τα ΑμεΑ έχοντας και την εμπειρία με την αδελφή μου. Έτσι μου «γεννήθηκε» η ιδέα να κάνω κάτι».

Η Αλεξάνδρα ξεκίνησε τη καμπάνια www.respectlife.gr, με στόχο να διαδώσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

«Το μήνυμα που στέλνω προσωπικά είναι ότι ο κάθε ένας μπορεί να κάνει κάτι για να μην υπάρχουν αυτές οι εικόνες. Να «τσεκάρουμε» τον εαυτό μας. Να κάνουμε τα απλά, να τηρούμε τους νόμους.

Να μην παρκάρουμε όπου βρούμε, να μην καταλαμβάνουμε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους κάνοντας δυσκολότερη την ζωή των ΑμεΑ», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επισημαίνει την ανάγκη να καταλάβουμε ότι ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας αφορά όλους. Η μικρή μήκους ταινία γυρίστηκε με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 80 εθελοντών και τη στήριξη τοπικών καταστημάτων των Χανίων.

Η ταινία ξεκινά με έναν οργισμένο νεαρό που σπάει ότι βρει μπροστά του σε κεντρικό δρόμο των Χανίων και ολοκληρώνεται στη φυλακή όπου οδηγήθηκε.

Στο μεσοδιάστημα, ξεδιπλώνεται όλη η αλήθεια της πόλης, με ένα νεαρό κορίτσι πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι να αδυνατεί με τον συνοδό του να διαβεί πεζοδρόμια και δρόμους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις