Αθήνα

°C

Σάββατο

18

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Brexit: Πολεμήθηκε, αλλά κέρδισε η Τερέζα Μέι – Δάκρυα στην κρίσιμη συνεδρίαση
ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Πολεμήθηκε, αλλά κέρδισε η Τερέζα Μέι – Δάκρυα στην κρίσιμη συνεδρίαση

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι, που παραμένει στην ηγεσία των Συντηρητικών – Στην πράξη σημαίνει ως δεν μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόταση μομφής για έναν χρόνο Στην ψηφοφορία, 200 βουλευτές του κόμματος ψήφισαν υπέρ της Βρετανίας πρωθυπουργού, ενώ 117 κατά. Πριν από την ανακοίνωση του αποτελέσματος, πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι αποτέλεσμα […]

Τερέζα Μέι

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι, που παραμένει στην ηγεσία των Συντηρητικών – Στην πράξη σημαίνει ως δεν μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόταση μομφής για έναν χρόνο

Στην ψηφοφορία, 200 βουλευτές του κόμματος ψήφισαν υπέρ της Βρετανίας πρωθυπουργού, ενώ 117 κατά.

Πριν από την ανακοίνωση του αποτελέσματος, πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι αποτέλεσμα άνω των 200 ψήφων θα θεωρηθεί επιτυχία για την Μέι.

Αυτό επειδή όταν είχε εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος είχε πάρει 199 ψήφους.

Η Μέι, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν δημοσιογράφοι, είπε στη σύσκεψη με τους βουλευτές ότι «στην καρδιά της θα ήθελε να δώσει τη μάχη για τις εκλογές, αλλά αναγνωρίζει ότι το κόμμα δεν θέλει να το κάνει».

Όταν την ρώτησαν πότε θα παραιτηθεί, αρνήθηκε να δώσει ημερομηνία. Διευκρίνισε όμως ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με τον Guardian, ήταν μία συγκινητική συνεδρίαση. Κάποιοι δάκρυσαν ακούγοντας τα όσα είπε η πρωθυπουργός.

Το κλίμα ήταν αρνητικό στους κόλπους του κόμματος, από τη στιγμή που παρουσίασε τη συμφωνία για το Brexit.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας

Ικανοποιημένη η Μέι

Μετά την ανακοίνωση, έκανε δήλωση έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένη για τη στήριξη που έλαβε. Σημείωσε όμως ότι «ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων ψήφισαν εναντίον μου. Άκουσα την άποψή τους».

Η Μέι τόνισε ότι έπειτα από αυτή τη διαδικασία πλέον πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός Brexit που θα ανταποκρίνεται στην ψήφο του λαού.

Αναφορικά με τις ανησυχίες της Βουλής των Κοινοτήτων για το ζήτημα με την Ιρλανδία, σημείωσε ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Πέμπτη, «θα επιδιώξω νομικές και πολιτικές διαβεβαιώσεις».

Κόρμπιν: Να φέρει τη συμφωνία για ψηφοφορία στη Βουλή

«Η σημερινή ψηφοφορία δεν κάνει καμία διαφορά στις ζωές των πολιτών», ήταν το πρώτο σχόλιο του Τζέρεμι Κόρμπιν, που προκάλεσε την Μέι να κάνει την ερχόμενη εβδομάδα την ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία του Brexit.

«Η πρωθυπουργός έχει χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή, η κυβέρνησή της είναι σε χάος και είναι ανίκανη να φέρει μια συμφωνία για το Brexit που λειτουργεί για τη χώρα και βάζει ως προτεραιότητα τις θέσεις εργασίας και την οικονομία.

Για αυτό απέσυρε την ψηφοφορία για την πρόχειρη συμφωνία αυτή την εβδομάδα και προσπαθεί να αποφύγει να τη φέρει ξανά στο κοινοβούλιο. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει καταφέρει να διαπραγματευτεί τις απαραίτητες αλλαγές στην Ευρώπη», δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών.

«Τώρα, πρέπει να φέρει την κακή συμφωνία της ξανά στη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα, ώστε το κοινοβούλιο να ανακτήσει τον έλεγχο. Οι Εργατικοί είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν για όλη τη χώρα και να φέρουν μια συμφωνία που προστατεύει το βιωτικό επίπεδο και τα δικαιώματα των εργαζομένων», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις