Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Βρετανικά ΜΜΕ: Η Μέι αναβάλλει την ψηφοφορία για το Brexit
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανικά ΜΜΕ: Η Μέι αναβάλλει την ψηφοφορία για το Brexit

Η Τερέζα Μέι αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη για αύριο ψηφοφορία για τη συμφωνία για το Brexit. Αυτό μεταδίδουν τα μεγάλα βρετανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον Guardian, η πρωθυπουργός φέρεται ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση, υπό τον φόβο μιας συντριπτικής ήττας. Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε η απόφαση της Μέι θα συνιστά παραδοχή ότι δεν […]

Η Τερέζα Μέι αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη για αύριο ψηφοφορία για τη συμφωνία για το Brexit.

Αυτό μεταδίδουν τα μεγάλα βρετανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Guardian, η πρωθυπουργός φέρεται ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση, υπό τον φόβο μιας συντριπτικής ήττας.

Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε η απόφαση της Μέι θα συνιστά παραδοχή ότι δεν μπορεί να περάσει την αντιδημοφιλή συμφωνία από το Βρετανικό Κοοινοβούλιο.

Το γραφείο του εκπροσώπου της Μέι επιβεβαίωσε ότι η πρωθυπουργός θα κάνει δήλωση στις 3.30 μ.μ. (τοπική ώρα, 5.30 ώρα Ελλάδος).

Θα ακολουθήσει δήλωση από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Αντρέα Λίντσομ.

Αυτό υποδηλώνει ότι θα επιβεβαιώσει τα διαδικαστικά στοιχεία της αναβολής και μια δήλωση από τον υπουργό Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Η πρωθυπουργός μίλησε στους υπουργούς της μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα το πρωί.

Στη διάρκεια της, κατέληξαν ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν τις ψήφους αρκετών από τους 100 βουλευτές των Συντηρητικών που δήλωσαν την αντίθεσή τους στη συμφωνία.

Πάντως, εάν η διαδικασία αναβληθεί, θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για τη Μέι.

Παρότι θεωρητικά της δίνει επιπλέον χρόνο να διαπραγματευτεί με την ΕΕ και να κερδίσει τους βουλευτές των Συντηρητικών που αντιτάσσονται στη συμφωνία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις