Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Παραμένει στις φυλακές ο Σάββας Ξηρός – Με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένει στις φυλακές ο Σάββας Ξηρός – Με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών

Την παραμονή του Σάββα Ξηρού στις φυλακές αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, λέγοντας όχι στην αποφυλάκισή του Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοεμβρη» είχε υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης για λόγους υγείας. Αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό. Οι δικαστές, ακολουθώντας ένα διαφορετικό σκεπτικό από εκείνο του εισαγγελέα, ο οποίος είχε την άποψη ότι […]

Σάββας Ξηρός

Την παραμονή του Σάββα Ξηρού στις φυλακές αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, λέγοντας όχι στην αποφυλάκισή του

Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοεμβρη» είχε υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης για λόγους υγείας.

Αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό.

Οι δικαστές, ακολουθώντας ένα διαφορετικό σκεπτικό από εκείνο του εισαγγελέα, ο οποίος είχε την άποψη ότι οι πολύ-ισοβίτες δεν εμπίπτουν στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 110Α,  έκρινε ότι ναι μεν η περίπτωσή του εμπίπτει στο επίμαχο άρθρο, ωστόσο θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη στη φυλακή και στη συνέχεια να αποφυλακιστεί.

Αντιθέτως ο εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη ότι Σάββας Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο.

Κατά την άποψή του, ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός.

Σημείωνε δε ότι αν αφεθεί ελεύθερος, επειδή δεν έχει μετανοήσει, είναι πολύ πιθανό να γίνει ο στρατολόγος νέας γενιάς τρομοκρατών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις