Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εντυπωσιακά στοιχεία για το μέρισμα – 7.000 αιτήσεις μέσα σε πέντε λεπτά (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακά στοιχεία για το μέρισμα – 7.000 αιτήσεις μέσα σε πέντε λεπτά (vid)

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα στο koinonikomerisma.gr και η πλατφόρμα για το μέρισμα λειτουργεί κανονικά. Έχουν εγκριθεί ήδη 350.000 αιτήσεις, 477 ευρώ το μέσο ποσό ανά αίτηση. Όσοι κάνουν αίτηση έως τα μεσάνυχτα της 12ης προς τη 13η Δεκεμβρίου, θα πάρουν τα χρήματα στις 14 του μήνα. Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα άνοιξε αργά το βράδυ […]

μέρισμα

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα στο koinonikomerisma.gr και η πλατφόρμα για το μέρισμα λειτουργεί κανονικά.

Έχουν εγκριθεί ήδη 350.000 αιτήσεις, 477 ευρώ το μέσο ποσό ανά αίτηση. Όσοι κάνουν αίτηση έως τα μεσάνυχτα της 12ης προς τη 13η Δεκεμβρίου, θα πάρουν τα χρήματα στις 14 του μήνα.

Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα άνοιξε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής αλλά το Σάββατο ταλαιπώρησε τους πολίτες που ήθελαν να κάνουν αίτηση.

Εξαιτίας του όγκου επισκεψιμότητας στη σελίδα koinonikomerisma.gr έπεσε για σχεδόν τρεις ώρες.

Ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Αναστάσιος Τάγαρης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ και ζήτησε συγγνώμη για τα σκαμπανεβάσματα.

Είπε πως τις τρεις πρώρες ώρες της λειτουργίας της πλατφόρμας ήταν τόσο μεγάλη η κίνηση που κινδύνευαν να «πέσουν» άλλα συστήματα, όπως ο ΕΦΚΑ, γι’ αυτό επιλέχθηκε να μείνει λίγο εκτός το koinonikomerisma.gr.

Από το βράδυ του Σαββάτου αλλά και σήμερα, πάντως, το σύστημα λειτουργεί κανονικά.

Εντυπωσιακά τα στοιχεία

Μόνο το πρώτο πεντάλεπτο λειτουργίας της πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα έγιναν 7.000 αιτήσεις.

Μέχρι τώρα, έχουν γίνει σχεδόν 585.000 αιτήσεις. Από αυτές, σχεδόν οι 350 χιλιάδες έχουν εγκριθεί, οι 87.000 απορρίφθηκαν ενώ σε εκκρεμότητα είναι 103.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Σύμφωνα με τον κ. Τάγαρη, το μέσο ποσό ανά αίτηση (μέχρι στιγμής) είναι 477 ευρώ.

Όσοι κάνουν τις αιτήσεις τους έως το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου, θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους στις 14 του μήνα. Η πλατφόρμα, πάντως, δεν θα κλείσει και οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα και μετά τις 14 Δεκεμβρίου.

Δείτε τι δήλωσε ο Αναστάσιος Τάγαρης:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις