Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ειρήνη Λαγούδη: Άρτια “σκηνοθετημένη” αυτοχειρία βλέπει ειδικός πραγματογνώμονας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειρήνη Λαγούδη: Άρτια “σκηνοθετημένη” αυτοχειρία βλέπει ειδικός πραγματογνώμονας

Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από την έκθεση αυτοψίας έδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη Βασίλης Ταουξής Την έκθεση διενήργησε ο αντιστράτηγος – υπαρχηγός Π.Σ. ε.α. και δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού Ανδριανός Γκούρμπατσης. Ο ειδικός πραγματογνώμονας Ανδριανός Γκούρμπατσης, αποδίδει τον θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη σε πολύπειρους δράστες, με ανθρωποκτόνο σκοπό, που κατάφεραν να «σκηνοθετήσουν» με άρτιο τρόπο αυτοχειρία. […]

Λαγούδη

Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από την έκθεση αυτοψίας έδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη Βασίλης Ταουξής

Την έκθεση διενήργησε ο αντιστράτηγος – υπαρχηγός Π.Σ. ε.α. και δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού Ανδριανός Γκούρμπατσης.

Ο ειδικός πραγματογνώμονας Ανδριανός Γκούρμπατσης, αποδίδει τον θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη σε πολύπειρους δράστες, με ανθρωποκτόνο σκοπό, που κατάφεραν να «σκηνοθετήσουν» με άρτιο τρόπο αυτοχειρία.

Εικόνα από την καμπίνα του μοιραίου οχήματος / Φωτογραφία: Facebook

Σειρά λαθών και παραλείψεων κατά την έρευνα

Ο κ. Γκούρμπατσης εκτιμά ότι οι δράστες δημιούργησαν μια «φωτιά ελεγχόμενου αερισμού», για να μην κινήσουν υποψίες στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο, διότι αν έβαζαν βενζίνη θα υπήρχε πλήρης καύση και θα ήταν «πολύ πιθανό η πυρκαγιά, λόγω του καπνού, να γινόταν αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής».

Σύμφωνα με τον κ. Γκούρμπατση, «δεν προκύπτει αυτοπυρπολισμός της ή έστω προσπάθεια αυτοπυρπολισμού».

Aπόσπασμα της έκθεσης αυτοψίας / Φωτογραφία: Facebook

Επιπλέον, η αιθάλωση στην οροφή δείχνει ότι η πόρτα άνοιξε κάποια στιγμή -κατά την εξέλιξη της φωτιάς- και όχι από την Ειρήνη Λαγούδη.

«Η συγκεκριμένη φωτιά τέθηκε εσκεμμένα από άγνωστους δράστες, πάντως περισσότερους του ενός, με ανθρωποκτόνο σκοπό, για άγνωστο λόγο (κίνητρο), που όμως σκηνοθετήθηκε από τους δράστες με έναν ιδιαίτερα άρτιο επαγγελματικό τρόπο, για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες τωφν ανακριτικών αρχών και να εμφανίζεται εικόνα που να παραπέμπει σε αυτοχειρία του θύματος» σημειώνει, καταλήγοντας, ο ειδικός πραγματογνώμονας.

Η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη, μητέρα τριών παιδιών, βρέθηκε νεκρή στις αρχές Ιανουαρίου μέσα στο αυτοκίνητό της στην παραλία Φωτμού στη λίμνη Τριχωνίδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις