Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Η σκοπιανή κυβέρνηση τα “μαζεύει” μετά τις αντιδράσεις – Νέος όρος για τους “Μακεδόνες του Εξωτερικού”
ΚΟΣΜΟΣ

Η σκοπιανή κυβέρνηση τα “μαζεύει” μετά τις αντιδράσεις – Νέος όρος για τους “Μακεδόνες του Εξωτερικού”

Η σκοπιανή κυβέρνηση φαίνεται ότι σκέφτεται να κάνει πίσω σε όσα ανέφερε για «Μακεδόνες του εξωτερικού», μετά τις αντιδράσεις. Οι συζητήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση. Όλα δείχνουν ότι θεωρείται πιθανή η αλλαγή του όρου «Μακεδόνες του εξωτερικού». Αυτό που συζητάται είναι, ο όρος για τους πολίτες της ΠΓΔΜ που ζουν […]

Ζαεφ Σκόπια Μακεδόνες

Η σκοπιανή κυβέρνηση φαίνεται ότι σκέφτεται να κάνει πίσω σε όσα ανέφερε για «Μακεδόνες του εξωτερικού», μετά τις αντιδράσεις.

Οι συζητήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση. Όλα δείχνουν ότι θεωρείται πιθανή η αλλαγή του όρου «Μακεδόνες του εξωτερικού».

Αυτό που συζητάται είναι, ο όρος για τους πολίτες της ΠΓΔΜ που ζουν στο εξωτερικό να γίνει «απόδημοι».

Αυτό, τουλάχιστον μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Telma της ΠΓΔΜ.

Πάντως, ο όρος των «αποδήμων» έχει συμφωνηθεί ήδη από την εποχή της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ελλάδα και ΠΓΔΜ είχαν συμφωνήσει συνταγματική τροποποίηση των Σκοπίων με βάση το ελληνικό Σύνταγμα, που μιλά για Απόδημο Ελληνισμό.

Να σημειωθεί ότι ενστάσεις και επιφυλάξεις για τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος των Σκοπίων έχει εκφράσει τόσο ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όσο και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις