Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Συναγερμός” στις αλβανικές αρχές για το μνημόσυνο Κατσίφα – Κλείνουν τα σύνορα σε συγγενείς του
ΕΛΛΑΔΑ

“Συναγερμός” στις αλβανικές αρχές για το μνημόσυνο Κατσίφα – Κλείνουν τα σύνορα σε συγγενείς του

Δρακόντεια μέτρα έχουν λάβει οι αλβανικές αρχές για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που θα γίνει σήμερα στις 12:00, στους Βουλιαράτες. Οι αλβανικές αρχές την Παρασκευή εμπόδισαν ακόμη και συγγενείς του Κατσίφα που ήθελαν να παραστούν στο μνημόσυνο, να περάσουν τα σύνορα. Η αρχή έγινε με κάποιους Ελλαδίτες ανάμεσά τους και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Σαββίδη […]

μνημόσυνο-Κατσίφα

Δρακόντεια μέτρα έχουν λάβει οι αλβανικές αρχές για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που θα γίνει σήμερα στις 12:00, στους Βουλιαράτες.

Οι αλβανικές αρχές την Παρασκευή εμπόδισαν ακόμη και συγγενείς του Κατσίφα που ήθελαν να παραστούν στο μνημόσυνο, να περάσουν τα σύνορα.

Η αρχή έγινε με κάποιους Ελλαδίτες ανάμεσά τους και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Σαββίδη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα.

Στην συνέχεια όμως, απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα και σε Αλβανούς πολίτες.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι αρχές απαντούν στις ερωτήσεις των πολιτών λέγοντας πως δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν εξηγήσεις.

Απειλούν δε όσους δεν συμμορφώνονται με σύλληψη.

Μέχρι στιγμής, πληροφορίες αναφέρουν πως προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε μία από τις αδερφές του Κατσίφα, που της αρνήθηκαν την είσοδο.

Επιπλέον, δημοσιογράφοι έπρεπε να περιμένουν έως και δύο ώρες, προκειμένου να ελεγχθούν τα στοιχεία τους στα σύνορα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 χρειάστηκε παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Στο μεταξύ, Αλβανοί εθνικιστές οργανώνουν συγκέντρωση ενάντια στον «ελληνικό εθνικισμό», την ώρα του μνημόσυνου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις