Σάλος: Κόβεται ο Παύλος Μελάς από τα σχολικά βιβλία – Η απίστευτη εξήγηση

ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος: Κόβεται ο Παύλος Μελάς από τα σχολικά βιβλία – Η απίστευτη εξήγηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κόβεται ο Παύλος Μελάς από τα σχολικά βιβλία – Αλλοίωση της νεότερης ελληνικής Ιστορία, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών «Για να μην κουραστούν οι μαθητές από τις επαναλήψεις» είναι η απάντηση κύκλων του υπουργείου Παιδείας! Το «κόψιμο» της ύλης περιλαμβάνει για τους μαθητές της Γ΄λυκείου την Ιστορία του Παύλου Μελά, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Ίωνα […]

08.12.2018 | 08:25

Κόβεται ο Παύλος Μελάς από τα σχολικά βιβλία – Αλλοίωση της νεότερης ελληνικής Ιστορία, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Για να μην κουραστούν οι μαθητές από τις επαναλήψεις» είναι η απάντηση κύκλων του υπουργείου Παιδείας!

Το «κόψιμο» της ύλης περιλαμβάνει για τους μαθητές της Γ΄λυκείου την Ιστορία του Παύλου Μελά, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Ίωνα Δραγούμη αλλά και του Μακεδονικού Αγώνα.

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η μείωση «έγινε προκειμένου να ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην τρίτη γυμνασίου».

Έτσι κρίνουν ότι δεν χρειάζεται να επαναληφθεί στη Γ’ Λυκείου.

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες και στα social media.

Το υπουργείο σε έγγραφό του παραθέτει αναλυτικό οδηγό σχετικά με τα κεφάλαια της Ιστορίας που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές της Γ Λυκείου και κατ επέκταση ποια είναι αυτά που μένουν εκτός ύλης!

Όλα αυτά την ώρα που ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με τις περιβόητες επιτροπές που θα αφαιρέσουν τυχόν αλυτρωτικές αναφορές στα βιβλία της Ιστορίας στα Σκόπια και ίσως και στην Ελλάδα.

Όλα ξεκινούν από έγγραφο που Υπουργείο Παιδείας προς Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Δ.Ε..

Στο έγγραφο με θέμα «Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών και Φυσικής Αγωγής ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019» και ημερομηνία 18-10-2018 σημειώνεται:

«Σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου (Ιστορία, Θρησκευτικά, Πολιτική Παιδεία, Σύγχρονος κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία, Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών, Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών, Κοινωνιολογία, Φυσική Αγωγή) για το σχολικό έτος 2018-2019».

Την αποκάλυψη έκανε ο καθηγητής Θεοφάνης Μαλκίδης στο προσωπικό του ιστολόγιο. Αφορά το βιβλίο Ιστορίας Γενικής της Γ΄Λυκείου, την ώρα μάλιστα που ο Ζόραν Ζάεφ φέρεται να επιμένει σε μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα!

Exit mobile version