Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Financial Times: Φαβορί για νέος πρωθυπουργός ο Κυριάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Φαβορί για νέος πρωθυπουργός ο Κυριάκος

Ως «φαβορί για να γίνει πρωθυπουργός» παρουσιάζουν οι Financial Times τον Κυριάκο Μητσοτάκη Η εφημερίδα, υπογραμμίζει το σαφές προβάδισμα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της ΝΔ κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς και περιοδεύει κάθε Σαββατοκύριακο ανά την Ελλάδα. Πρόσφατα παρουσίασε το σχέδιό του για τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος […]

Κυριάκος-Μητσοτάκης.j

Ως «φαβορί για να γίνει πρωθυπουργός» παρουσιάζουν οι Financial Times τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η εφημερίδα, υπογραμμίζει το σαφές προβάδισμα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς και περιοδεύει κάθε Σαββατοκύριακο ανά την Ελλάδα.

Πρόσφατα παρουσίασε το σχέδιό του για τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και «αν όλα πάνε καλά θα είναι ενδεχομένως σύντομα σε θέση να το εφαρμόσει», όπως σημειώνει η εφημερίδα.

“Μια νίκη με το προβάδισμα που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις θα διασφαλίσει την αυτοδυναμία στη Βουλή για τους συντηρητικούς, στις εκλογές».

H εφημερίδα επισημαίνει ότι παρά την πρόοδο σε πολλά μέτωπα παραμένουν πολλά θεμελιώδη προβλήματα που σχετίζονται με τη δομή της οικονομίας.

Όπως λέει, η ΝΔ μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις εξασφαλίζοντας παράλληλα τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές της χώρας.

Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία.

«Το θέμα δεν είναι μόνον η προσαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής. Διότι αν μη τι άλλο, η δημοσιονομική πολιτική υπήρξε πολύ σφικτή.

Το θέμα είναι επίσης να υπάρχει πραγματική πίστη στην εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων καθιστώντας την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική. Αλλάζοντας συνολικά το επιχειρηματικό κλίμα, φέρνοντας μεγάλα ποσά ξένων επενδύσεων, αλλά κινητοποιώντας και τις εγχώριες επενδύσεις», υπογραμμίζει.

Ως παραδείγματα που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει την αναβίωση πρότζεκτ ιδιωτικοποιήσεων που έχουν παγώσει, όπως το Ελληνικό και εκείνο της καναδέζικης Eldorado Gold στις Σκουριές.

«Ο κόσμος θα δει πως υπάρχει άμεσος και συστηματικός σκοπός να ξεκλειδώσουν ορισμένα μεγάλης κλίμακας επενδυτικά projects. Αρχής γενομένης από το Ελληνικό, που έχει τεράστια σημασία», είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει πως αν γίνει πρωθυπουργός θα βάλει τέλος στη διαπλοκή

«Θα καθιστούσα σαφές στην επιχειρηματική κοινότητα ότι ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα θα αλλάξουν.

Θα τους έλεγα ότι θα κάνω πιο εύκολη της ζωή σας. Θα μειώσω τους φόρους, θα σας βοηθήσω να έχετε πρόσβαση στη ρευστότητα.

Αλλά πρέπει να πληρώνεται τους φόρους σας, να επενδύετε σ’ αυτή τη χώρα και μην περιμένετε προνομιακή μεταχείριση αγοράζοντας έναν τηλεοπτικό σταθμό».

Oι FT σημειώνουν ότι ο αρχηγός της ΝΔ και η ομάδα του έχουν δουλειά μπροστά τους για να διατηρήσουν το θετικό ρεύμα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πολεμά με δοκιμασμένες συνταγές άγρας ψήφων, ανακοινώνοντας ενόψει των εκλογών δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο μαζί με διανομή μετρητών στους φτωχότερους Έλληνες».

Το ερώτημα, καταλήγει η βρετανική εφημερίδα, είναι κατά πόσον θα μπορέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει πράξη τις υποσχέσεις της αποτελεσματικότερα από προηγούμενες κεντροδεξιές κυβερνήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις